Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2020,
1.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

1

Natisni članek

Barcelona Luis Suarez Jadon Sancho poletni prestopni rok nogometna tržnica

Četrtek, 24. 9. 2020, 1.00

3 leta, 6 mesecev

Nogometna tržnica (23. september)

Šest minut pred dvanajsto: konec je, Luis Suarez k Janu Oblaku!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

1

Luis Suarez | Luis Suarez, ki je v klubskih in reprezentančni majici do zdaj zabil že več kot 450 golov, je nova okrepitev Atletica. | Foto Reuters

Luis Suarez, ki je v klubskih in reprezentančni majici do zdaj zabil že več kot 450 golov, je nova okrepitev Atletica.

Foto: Reuters

Ko se je že zdelo, da bo sredino dogajanje na poletni nogometni tržnici dolgočasno, je nekaj minut pred polnočjo udarilo. Pri Atleticu in Barceloni so potrdili, da se Luis Suarez seli v Madrid. Jan Oblak je torej v Španiji dobil zvezdniškega soigralca, ki je do zdaj gole kot po tekočem traku zabijal povsod, kjer je bil. Na Nizozemskem, v Angliji in zadnjih šest let v Španiji.

00:59

Zdaj pa res lahko noč

00:55

Uradno! Suarez v Atletico.

21:59

Še en miren dan

21:39

Götze vse bližje Bayernu

21:34

Iniesta se bo vrnil

21:29

De Boer namesto Koemana

18:11

400 milijonov za Fatija

17:57

Martinez nazaj v Bilbao?

17:54

Cavani v Brazilijo?

14:07

Osijek potrdil Boharja

13:46

Čustveno slovo Suareza

13:35

Otrok Reala v Italijo?

13:22

Ne v Everton, v Bayer

11:38

Napoli ponuja Milika

11:28

Bayern išče krilnega napadalca

11:15

Uradno: Semedo na Otok

10:44

Nemec želja lisjakov

10:39

Barcelona mu greni življenje

10:12

Anglež V Pariz?

10:05

Birsa dobiva eminentno družbo

09:58

Konec upanja za United?

09:52

Dobro jutro!

  • 00:59

    Zdaj pa res lahko noč

    No, zdaj se pa res poslavljamo. Lahko noč!

  • 00:55

    Uradno! Suarez v Atletico.

    Čeprav smo se že poslovili, je novica tako udarna, da smo se morali za hip priklopiti nazaj. V poznih sredinih urah, ob 23:54, je prišlo do sklepnega poglavja sage o tretjem najboljšem strelcu v zgodovini Barcelone Luisu Suarezu. Takrat je namreč Barcelona sporočila, da se poslavlja od strelca 198 golov za njen klub, nekaj minut za tem pa so pri Atletico Madridu objavili, da je na poti k njim.

    33-letni urugvajski napadalec k Janu Oblaku prihaja kot prost nogometaš brez odškodnine, potem ko se je s Katalonci dogovoril za predčasno prekinitev pogodbe, ki je trajala do leta 2021. Z Atleticom pogodbe še ni podpisal, a ga od tega, kot so sporočili iz Madrida, ločijo le formalnosti. Nov dom nekdanjega golgeterja Groningena, Ajaxa in tudi Liverpoola je torej Wanda Metropolitano.

  • 21:59

    Še en miren dan

    Dovolj za danes. Spet je za nami precej miren dan na nogometni tržnici, a je bilo vseeno zanimivo. Kako bo jutri? Spremljajte nas. Do takrat pa – lahko noč!

  • 21:39

    Götze vse bližje Bayernu

    Po tem, ko so evropski prvaki iz Münchna letos poleti izgubili Thiaga Alcantaro, Philippeja Coutinha, Ivana Perišića in Alvara Odriziolo, naj bi bil trener Bayerna Hans Flick vse bolj naklonjen ideji, o kateri se govori v zadnjih dneh. Da bi pri Bayernu podpisali pogodbo z izkušenim vezistom Mariom Götzejem, namreč.

    Junak zlate Nemčije s svetovnega prvenstva 2014, na katerem je pri 22 letih z golom v finalu odločil zmagovalca, je po izteku pogodbe z Borussio Dortmund brez pogodbe. Čeprav je star šele 28 let, je po številnih zdravstvenih težavah daleč od forme in statusa, ki ga je užival še pred nekaj leti, a bi bil za rotacijo v ekipi, ki jo čaka 50, 60 tekem na sezono, zagotovo dobrodošel. Götze je za Bayern sicer že igral. Med letoma 2013 in 2016 je zanj v 114 nastopih zabil 36 golov, prispeval pa še 24 asistenc.

    Mario Götze | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 21:34

    Iniesta se bo vrnil

    "To je moj dom. Tam sem preživel toliko let, da enostavno ne more biti drugače, kot da si želim, da bi se tja spet vrnil," je legendarni dolgoletni vezist Barcelone Andres Iniesta popihal na dušo navijačev katalonskega nogometnega velikana in namignil, da se bo prej ali slej vrnil v klub, za katerega je odigral skoraj 700 tekem in zanj igral v njegovem najboljšem obdobju.

    Sijajni vezist, ki je bil s Španijo dvakrat tudi evropski in enkrat svetovni prvak, tega, v kakšni vlogi bi se vrnil, ni razkril. Trenutno je še nogometaš in pri 36 letih igra za japonski Vissel Kobe, v katerega je iz Barcelone prišel leta 2018.

    Iniesta | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 21:29

    De Boer namesto Koemana

    Nizozemska je dobila novega selektorja, potem ko se je selektorski stolček evropskih prvakov iz leta 1988 izpraznil po odhodu Ronalda Koemana v Barcelono. Selektor Nizozemske je postal še en legendarni nekdanji nizozemski nogometaš Frank de Boer, ki je podpisal pogodbo do leta 2022.

    50-letni nekdanji nogometaš Barcelone, Ajaxa in Rangersa je nazadnje delal v ZDA, kjer je bil trener Atlanta Uniteda. Pred tem je bil kratek čas trener Crystal Palaca in milanskega Interja, zelo uspešen pa je bil v vlogi trenerja Ajaxa, na klopi katerega je sedel kar šest let in se z njim veselil številnih lovorik. Štirikrat je bil tudi nizozemski prvak.

  • 18:11

    400 milijonov za Fatija

    Čeprav je v njenem dresu odigral že 33 tekem, zabil osem golov in pred letom dni postal najmlajši strelec v zgodovini Barcelone (ko je zabil prvenec v njenem dresu, je imel vsega 16 let in 304 dni), je Ansu Fati šele danes tudi uradno postal del članske ekipe, kar je bil zanj in tudi za klub seveda velik dogodek.

    17-letni velik dragulj evropskega nogometa, ki je pozneje postal tudi najmlajši strelec v zgodovini lige prvakov in španske reprezentance, za katero je do zdaj nastopil dvakrat, je danes postal polnopravni član najboljše zasedbe Barcelone in dobil svojo stalno številko.

    Pogodba, ki jo je podpisal že decembra lani, je zdaj postala profesionalna, spremenile pa so se seveda tudi številke v njej. Že prej je njegova odkupna klavzula pogodbe, sklenjene do leta 2022, v kateri ima klub možnost podaljšanja za nadaljnji dve leti, skočila s 100 na 170 milijonov evrov, zdaj pa je še konkretno višja. Kdor ga bo hotel zvabiti k sebi, bo moral zanj odšteti kar 400 milijonov evrov.

    Na hrbtu bo po novem Fati, ki je produkt nogometne šole Barcelone, nosil številko 22, ki je nazadnje pripadala Arturu Vidalu.

  • 17:57

    Martinez nazaj v Bilbao?

    Pogodbo z Bayernom ima izkušeni španski vezist Javi Martinez še do leta 2021, a pojavile so se informacije, da se utegne iz Münchna po osmih letih nazaj v Athletic Bilbao preseliti že zdaj. Potem ko je v prejšnji sezoni izgubil status prvokategornika, se 32-letnik spogleduje z vrnitvijo v Bilbao, ki je z njim leta 2012, ko ga je prodal v Bayern, mastno zaslužil. Bavarci so zanj odšteli kar 40 milijonov evrov. Martinez je v osmih letih za Bayern odigral 238 tekem in z njim osvojil kup lovorik. Sodeloval je tudi pri obeh evropskih naslovih.

    Javi Martinez | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 17:54

    Cavani v Brazilijo?

    Urugvajec Edinson Cavani, najboljši strelec v zgodovini PSG, je po odhodu iz Pariza še vedno brez kluba. Povezovali so ga s selitvijo v Atletico Madrid, a zdaj, ko je na poti tja njegov rojak Luis Suarez, je jasno, da so vrata kluba s stadiona Wanda Metropolitano zaprta. Kje bo kariero nadaljeval ta izkušeni napadalec? Pojavile so se informacije, da se v Evropo morda sploh ne bo vrnil. Zanj se resno zanima brazilski velikan Gremio.

    Edinson Cavani | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 14:07

    Osijek potrdil Boharja

    Nogometni klub Osijek, ki ga je pred dnevi prevzel Nenad Bjelica, je potrdil prihod slovenskega reprezentanta Damjana Boharja. "Klic, ki se ga ne zavrača," so zapisali pri hrvaškemu prvoligašu, Bohar pa je v videu dejal: "Šef, pripravljen sem, komaj čakam, da zaigram," je dejal Bohar, ki je z Osijekom podpisal triletno pogodbo.

    Nazadnje ne nekdanji nogometaš Maribora igral na Poljskem. Za Zaglebie iz Lubina je 75 tekmah dosegel kar 26 zadetkov.

  • 13:46

    Čustveno slovo Suareza

    Španski mediji so se razpisali o vseh težavah in zapletih pri selitvi Barcelone in Atletico, a novinar Fabrizio Romano je že dani prepričan, da je njegov odhod k Janu Oblaku in druščini neizbežen. Poroča, da se je urugvajski napadalec v solzah poslovil od ekipe in se napotil novi dogodivščini nasproti. Pri Atleticu naj bi podpisal dvoletno pogodbo, na leto bo prejemal devet milijonov evro neto. Ni slabo.

  • 13:35

    Otrok Reala v Italijo?

    Italijanski Calciomercato poroča, da se branilec Nacho Fernandez poslavlja od Reala. Zanj se v Italiji zanimajo Napoli, AC Milan in Roma, po poročanju Marce pa si nove avanture želi tudi otrok Reala, ki dres belega baleta že od leta 2011, a nikoli ni bil v prvem planu. Nacho je za španske prvake zbal točno 200 nastopov in dosegel en samcat zadetek.

    Real Madrid Nacho | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 13:22

    Ne v Everton, v Bayer

    Evertonova tarča Santiago Arias bo po novem igral v nemški Bundesligi. Bayer iz Leverkusna bo moral Atleticu za desnega bočnega branilca plačati med 10 in 12 milijonov evrov. Kolumbijec je v Madrid prišel poleti leta 2018, odigral je 51 tekem in dosegel zadetek.

  • 11:38

    Napoli ponuja Milika

    Potem ko je prestop v Romo padel v vodo, Napoli svojega napadalca Arkadiusza Milika drži na tržnici. Po poročanju Gazzete dello Sport se zanj zanimata Fulham, Newcastle, ravno tako Tottenham. Neapeljčani zanj zahtevajo 25 milijonov evrov. 

  • 11:28

    Bayern išče krilnega napadalca

    Bayern po odhodu Ivana Perišića nazaj v Inter išče ofenzivnega krilnega vezista. Eden izmed rešitev bi bil lahko tudi Chelseajev mladenič Callum Hudson-Odoi, ki so ga Bavarci lovili že preteklo poletje. Bayern se zanima, kaj pa drugega, za enoletno posojo.

  • 11:15

    Uradno: Semedo na Otok

    Branilec Barcelone Nelson Semedo je tudi uradno podpisal pogodbo z Wolves, ki bo Kataloncem plačal 30 milijonov evrov. Portugalec, ki je z volkovi podpisal triletno pogodbo, se je v Barcelono preselil leta 2017.

    V treh sezonah je za španskega velikana zbral 124 nastopov in dosegel dva zadetka. Osvojil je tudi štiri lovorike. Dvakrat je med drugim postal tudi španski prvak.

  • 10:44

    Nemec želja lisjakov

    Leicester City lovi novega branilca. Po poročanju nemškega Kickerja se lisjaki zanimajo za robustnega branilca Bayerja Jonathana Taha. Dejstvo je, da nakup ne bo poceni. Lekarnarji Nemca ne bo izpustili za manj kot 40 milijonov evrov.

  • 10:39

    Barcelona mu greni življenje

    Potem ko je Barcelona zamenjala trenerja, Quiqueja Setiena je zamenjal Ronald Koeman, so prvemu napadalcu ekipe Luisu Suarezu povedali, da zanj prihodnosti ni več, a zdaj, ko si želi najti nov klub, mu vodstvo katalonskega giganta na čelu s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem greni življenje. Prestop v Juventus je padel v vodo, mogoče pa je, da se lahko to zgodi tudi pri prestopu Atleticu.

    Madridčani so v Torino že posodili Alvaro Morato, po novem pa Barcelona Suarezu ne pusti v Madrid, saj naj bi bilo Rojiblancosi na črnem seznamu ekip, kamor Suarez ne sme. Urugvajec je upravičeno jezen, saj so bili z vodstvom vse dogovorjeni, zdaj pa se je vse zapletlo.

  • 10:12

    Anglež V Pariz?

    Čeprav se je pisalo, da sta trener Tottenhama Jose Mourinho in zvezdnik Dele Alli po prepiru zgladila spor, se vse bolj glasno govori o Angleževem odhodu. Daily Mail poroča, da bi ga medse sprejel PSG, a le na posojo. Kaj se bo iz tega razvilo, bomo videli, hitro povejmo, da je Daily Mail vse prej kot zanesljiv vir.

  • 10:05

    Birsa dobiva eminentno družbo

    Po prihodu Artura Vidala je odveč pri Interju postal Belgijec Radja Nainggolan, ki je z eno nogo in pol že pri Cagliariju. Podobno velja za še enega člana milanske zasedbe Diega Godina, kar pomeni, da bo nekdanji slovenski reprezentant pri Cagliariju Valter Birsa dobil eminentno družbo.

  • 09:58

    Konec upanja za United?

    Borussia Dortmund je še enkrat več potrdila, da v tem prestopnem roku iz rok ne bo izpustila angleškega zvezdnika Jadona Sancha, ki se ga že več tednov povezuje z Manchester Unitedom.

    Nemci so po nekaterih podatkih za 20-letnega napadalca zahtevali 120 milijonov evrov, česar pa rdeči vragi niso želeli plačati. United že išče alternative na desnem boku napada, a prav veliko kakovostnih rešitev ni.

  • 09:52

    Dobro jutro!

    Poletni prestopni rok se nadaljuje. Vsak dan ga spremljamo tudi na Sportalu.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Alvaro Morata
Sportal Dva velika posla, sklenjena ob koncu dneva. Eden tudi uradno potrjen.

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška,       Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Ne spreglejte