mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
2 23.09.2017 07:25:52

RECEPT ZA USPEH! Rašo Nesterović razkril, kako je iz Gorana Dragića potegnil najboljše: Rekel sem mu, da je tisti, ki mora ...

fiba
Radoslav Nesterović je razkril, kako se je Goran Dragić prelevil v - najboljšega.

Bil je MVP prvenstva, bil je preprosto - najboljši! Toda Goran Dragić, junak slovenske zmage na evropskem prvenstvu v Turčiji, je moral v svoji reprezentančni karieri prestati marsikaj, da je prišel, kjer je v tem trenutku. Ob tem se je naposlušal tudi kritik, ne nazadnje je celo Radoslav Nesterović, generalni sekretar košarkarske zveze, zdaj poudaril, da Dragićeva vloga v izbrani vrsti v preteklosti dejansko ni bila na primerni ravni. Hkrati je Nesterović razkril, zakaj se je to letos povsem spremenilo.

"On je vodja. Potreboval pa je kar nekaj časa, da se je s tem sprijaznil. Večkrat sem mu dejal: 'Gogi, ti si tisti, ki mora povzdigniti glas. To dela dober vodja.' Toda ker je po naravi zadržan in nerad povzdigne glas, je imel s tem kar nekaj težav. Ni konfliktna osebnost. Na srečo pa je kmalu uvidel, da zgolj košarkarska predstava ni dovolj. Kapetan mora dati še več. In Gogi nam je to dal. Presegel je sebe in svoj značaj," je v intervjuju za Sportal dejal Nesterović, ki je vrsto let igral tudi v ligi NBA, in dodal: "Odgovor na vaše vprašanje ( Je to še tisti deček, na katerega ste pred leti naleteli na treningu Ilirije?)  pa je, da je on še vedno le 'navaden tip iz Kosez'. Ko ga gledam, se mi v misli prikrade ameriško košarkarsko reklo, ki uči, da si lahko dober košarkar 15 let, slab človek pa si vse življenje. No, Gogi je odličen košarkar, po karieri pa bo ostal dober človek. Tudi zaradi tega bo v našem okolju vedno dobrodošel in zaželen."

873-29-nesterovic ap
Arsen Perić

Članki iz rubrike