Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
27. 5. 2017,
6.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Klemen Čebulj slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 27. 5. 2017, 6.29

6 let, 6 mesecev

Le nasmehnil se je in skrivnost zadržal zase

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Slovenija Portugalska kvalifikacije SP | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarji slovenske reprezentance so na tretji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, ki ga bosta gostili Italija in Bolgarija, prišli še do tretje zmage. Za zdaj gre vse po načrtu, a posel še ni opravljen. Slovenija se bo v soboto pomerila še z Izraelom, v nedeljo pa jo čaka epski spopad z Belgijo, ki lahko slovenske reprezentante prvič v zgodovini popelje na svetovno prvenstvo.

Po Gruziji in Latviji je v petek pred Slovenijo položila orožje še Portugalska. ''Nimamo se kaj veliko za pritoževati. Menim, da smo odigrali dobro tekmo z nekaj napakami, na tla je padlo nekaj lahkih žog, a na koncu smo se zbrali in tekmo pripeljali do konca, kot je tudi treba,'' je po novi zmagi v Stožicah, na kateri se je zbralo tudi lepo število ljudi -  bilo jih je okoli tisoč – dejal Klemen Čebulj, ki je na koncu tekmo končal s 13 točkami.

Se bo Slovencem uspelo prvič uvrstiti na svetovno prvenstvo?

  • Da.
    94,19 %
    405 glasov
  • Ne.
    5,81 %
    25 glasov
Oddanih 430 glasov

Rezerv je še veliko

25-letni odlični sprejemalec je prepričan, da ima Slovenija še veliko rezerv. ''Predvsem pri začetnem udarcu in bloku. Tukaj se vedno da odigrati bolje. Kot sem že omenil, bolj bomo morali paziti pri teh lahkih žogah in v teh trenutkih bolj pametno odigrati. Skratka, še daleč smo od tiste idealne igre, a gre na bolje,'' z optimizmom zre že na tekmo z Izraelom, ki bo le dodatna vaja, vsaj tako se zdi, pred nedeljskim spektaklom.

Sloveniji za zdaj vse teče kot po maslu, a najtežji nedeljski test je še pred njo. | Foto: Vid Ponikvar Sloveniji za zdaj vse teče kot po maslu, a najtežji nedeljski test je še pred njo. Foto: Vid Ponikvar

Noče prehitevati dogodkov

''Počakajmo še tekmo proti Izraelu. Sam ne bi prehiteval dogodkov, a vseeno tudi sam mislim, da bo o vsem odločala nedelja. Tekma med nami in Belgijo bo tista, ki bo odločala o tem, kdo bo šel na svetovno prvenstvo. Tako zanje kot nas je računica enaka, moramo zmagati še dve tekmi in prvi cilj sezone bo izpolnjen,'' se zaveda zahtevne naloge Čebulj, ki po dveh sezonah zapušča aktualne italijanske prvake Lube Civitanovo.

25-letni Korošec bo v novi sezoni igral v novem klubu, za zdaj še noče povedati, katerem. | Foto: Vid Ponikvar 25-letni Korošec bo v novi sezoni igral v novem klubu, za zdaj še noče povedati, katerem. Foto: Vid Ponikvar

Kje bo nadaljeval klubsko kariero?

Je že našel nov klub? ''Res je, vem, kje bom nadaljeval kariero, a za zdaj o tem še ne smem govoriti.'' Je novi delodajalec še vedno v Italiji ali kje drugje, morda Milano, ki ga vodi Andrea Giani? ''Ne vem še oziroma vem, samo ne povem. Res ne morem še ničesar izdati, dokler ni zadeva uradna,'' se ni dal Čebulj, a že nasmeh na njegovem obrazu pove, da je zadovoljen z izbiro.

Sobotna tekma med Slovenijo in Izraelom bo tako kot prve tri ob 17.30 v Stožicah.

Ne spreglejte