Šport > Nogomet
41 ogledov

V Rusiji več prostora za tujce

Lužniki EPA
Rusija bo v sezoni 2018/19 spremenila sporno omejitev nastopa šestih tujcev za ruske nogometne ekipe, s čimer želijo odgovorni poskrbeti za večjo kakovost nogometa v največji državi na svetu, danes poročajo agencije.

"To je resna strukturna reforma, ki jo bomo uvedli po svetovnem prvenstvu," je spremembo ocenil predsednik zveze Vitalij Mutko. Številni strokovnjaki trenutno omejitev šestih legionarjev na tekmo ocenjujejo kot veliko zavoro za razvoj ruskih nogometašev, obenem pa so klubi manj konkurenčni v evropskih tekmovanjih.

Obenem mladi ruski nogometaši zaradi omejenega števila tujcev in relativno dobrih plač ostajajo v Rusiji, namesto da bi si nabrali mednarodne izkušnje in dobili tudi priložnost za morebitne prestope v še kakovostnejše sredine.

Po novem naj bi bilo v ruski ligi prostora za 10 tujcev na ekipo, po leto 2030 pa ne bi bilo več nobenih omejitev. A predlog mora v ruski zvezi dobiti še formalno podporo, kar naj bi se zgodilo septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.