Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.03.2018 21:29:12

1. ženska DOL: Mariborčanke gladko

Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi polfinalni tekmi 1. DOL za ženske doma premagale Alianso s 3:0 (16, 19, 18).

Nova KBM Branik - Aliansa Šempeter 3:0 (16, 19, 18)
* Športna dvorana Lukna, gledalcev 150, sodnika: Milojević (Ljubljana), Skudnik (Mežica).
* Nova KBM Branik: Mlakar 20, Kaučič 5, Sužnik, Bračko, Vovk 2, Najdič 2, Milosavljević, Sobočan 10, Jerala 8, Pintar 10, Blagne, Koskelo, Krajnc.
* Aliansa: Rifelj Škerl, Božič 4, Vodlan 2, Praunseis 5, Podbregar, Forštnarič 5, Lekše 1, Vrhovnik 3, Žnidar 8, Mazej, Lakovšek 10, Plesec.

Stanje v slovenski odbojki se že dolgo časa ne spreminja. Nova KBM Branik in Calcit Volley že nekaj časa nimata prave konkurence, preostale ekipe so se jima nekoliki približale, a zdaleč ne toliko, da bi lahko preprečile pričakovani finale. To je dokazal tudi prvi polfinalni obračun, kjer branilke naslova niso imele večjih težav, da so premagale Alianso iz Šempetra. Ta je sicer pokazala borbenost, a niti v enem izmed nizov ni resneje ogrozila zmage favoritinj.


Že sam začetek je pokazal, da Šempetranke nimajo večjih možnosti za presenečenje. Mariborčanke so hitro povedle, po treh zaporednih točkah Ele Pintar so ob drugem tehničnem odmoru že vodile s 16:8, niz pa dobile s 25:16.

Tudi v drugem nizu so Mariborčanke ob prvem tehničnem odmoru že vodile z 8:4, a je nato v njihovi igri prišlo do krajše krize, Nina Praunseis je izid izenačila na 11:11. Odbojkaricam Alianse je celo uspelo prevzeti vodstvo, na drugi tehnični odmor so po napaki Alje Jerala na servisu odšle z vodstvom 16:14. Bankirke so po zaslugi odličnih servisov Marine Kaučič odgovorile z delnim izidom 5:0, kar je bilo dovolj, da so tudi drugi niz rešile v svojo korist.

Bankirke so nadaljevale odločno in po zaslugi odličnih začetnih udarcev Anite Sobočan v tretjem nizu hitro povedle s 5:1, gostjam pa do konca ni uspelo resneje ogroziti vodstva tekmic.

"Danes smo prikazale zadovoljivo, držale visoko raven skozi celotno tekmo. Do prihodnjič lahko izboljšamo predvsem učinkovitost v napadu, v Šempeter bomo zagotovo odšle po novo zmago," je po tekmi dejala Sobočanova.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike