Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 20.03.2018 10:45:42

Starejši je, BOLJŠI je: Sijajni Kopitar tik pred REKORDNIM dosežkom!

Anže Kopitar
Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je v ligi NHL vpisalo pomembno zmago v boju za končnico prvenstva. Kralji so, tudi z odločilno pomočjo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, v gosteh v Saint Paulu po podaljšku s 4:3 premagali ekipo Minnesota Wild ter ostajajo med najboljšo osmerico v razvrstitvi zahodne konference.

Kralji so povedli ob koncu uvodne tretjine, ko je zadel v polno Tanner Pearson. V drugi tretjini je na 2:0 povišal Jeff Carter, z golom ob power playju. A so do konca tretjine domači poskrbeli za izenačenje, zadela sta Zach Parise in Eric Staal.

Ob koncu zadnje tretjine so se kralji znašli v skorajda izgubljenem položaju, ko so manj kot tri minute pred koncem gostitelji z golom Joela Erikssona povišali na 3:2. A je to bil račun brez krčmarja. Napadalna trojka Los Angelesa Dustin Brown, Drew Doughty in Anže Kopitar je 46 sekund pred koncem poskrbela za izenačenje na 3:3 in podaljšek. Odločilni zadetek je prispeval Brown, s podajama pa sta mu pomagala Doughty in Kopitar.

Carter je 33 sekund pred koncem podaljška nato zadel za zmago 4:3, pri njegovem drugem zadetku na tekmi je bil podajalec tudi vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 24 strelov tekmecev.

Kopitar je z zadnjo podajo zbral že 81. točko v letošnji sezoni. Do tega trenutka je zbral 29 golov in 52 podaj, toliko točk pa je v rednem delu lige NHL uspel zbrati le še v sezoni 2009/10. A ta dosežek bo zagotovo popravil, saj je do konca rednega dela še devet tekem. Dovolj, da dvanajsto sezono v ligi NHL krona s spoštovanja vrednim izkupičkom točk.

Los Angeles naslednja tekma čaka že v torek oziroma v noči na sredo, ko bodo člani kalifornijske zasedbe igrali pri Winnipegu. Kalifornijski hokejisti si 86 točk delijo z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, enako število točk ima tudi Colorado. Do konca rednega dela sezone kralja čaka še devet tekem.

Izidi
Minnesota Wild - Los Angeles Kings      3:4 (podaljšek)
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)
Buffalo Sabres - Nashville Predators    0:4
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets   4:5 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Florida Panthers   0:2
Arizona Coyotes - Calgary Flames        5:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike