Kopitarjevi Kralji v vse globlji krizi (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so niz sedmih zaporednih domačih dvobojev v NHL zaokrožili s porazom proti Torontu (1:5).
Fotografija: Anže Kopitar in soigralci so ponovno sklonili glave. FOTO: Harry How/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar in soigralci so ponovno sklonili glave. FOTO: Harry How/AFP

Los Angeles – Izkupiček hokejistov moštva Los Angeles Kings na sedmih zaporednih domačih dvobojih lige NHL ni bil bleščeč. Začeli so resda dobro in v prvih štirih obračunih vpisali tri zmage, nato pa so morali trikrat zapovrstjo na kolena. Tretjič sinoči, ko je bilo v Staples Centru hitro jasno, da bodo ostali praznih rok. Gostje iz Toronta so namreč že po 28. minutah igre vodilni z zelo udobnih 5:1 in si tlakovali pot do desete zmage, ki jih je zadržala povsem pri vrhu razpredelnice vzhodne konference. Trenutno so drugi. Prav nasprotno pa so Kralji, ki so v 17 poskusih zbrali pičlih pet zmag, najmanj prepričljivo moštvo ne le v svoji zahodni konferenci, temveč tudi nasploh med vsemi ligaši.


Odlično ob številčni premoči


Kaj je dobra učinkovitost ob številčni premoči na ledni ploskvi, so Javorovi listi dokazali v prvi četrtini, ko so – že do sedme minute – prvi dve izključitvi tekmecev neusmiljeno kaznovali z goloma. Med strelce sta se vpisala Nazem Kadri in John Tavares, ki je bil uspešen že enajstič v sezoni. Iskrico upanja je Los Angelesu prižgal Adrian Kempe, ki je znižal še v uvodni tretjini, to pa je bilo tudi vse, kar so domači zmogli. V začetku druge tretjine so namreč njihovo mrežo eden za drugim zatresli še Morgan Rielly, Andreas Johnsson in drugič v dvoboju Kadri, ki je bil vnovič učinkovit ob igralcu več na ledu. Da je bila zmaga Toronta zaslužena, potrjuje tudi razmerje sproženih strelov – kar 35:23 v njihovo korist.


Kopitar enkrat ustrelil na gol


Kapetan poraženega moštva Anže Kopitar je na ledni ploskvi prebil 18 minut in pol, v tem času enkrat ustrelil na gol (in izsilil eno izključitev), vendar pa svoje statistike ni oplemenitil. Tako v sezoni ostaja pri šestih točkah za štiri zadetke in dve asistenci, doslej še v nobeni od sezon v NHL ni zbral več golov kot podaj. Zdaj Kralje po dolgem nizu domačih tekem čakajo tri zaporedna gostovanja, prvo šele v noči na soboto pri Chicagu, ki ravno tako skuša krivuljo rezultatskih neuspehov zasukati navzgor – po kar osmih zaporednih porazih.


IZIDI LIGE NHL


Los Angeles Kings : Toronto Maple Leafs (Anže Kopitar 0+0 v 18 minutah)
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 4:2
New York Islanders : Vancouver Canucks 5:2
Philadelphia Flyers : Florida Panthers 1:2
Buffalo Sabres : Tampa Bay Lightning 2:1
Detroit Red Wings : Arizona Coyotes 6:1
Minnesota Wild : Washington Capitals 2:5
Edmonton Oilers : Montreal Canadiens 6:2
San Jose Sharks : Nashville Predators 5:4

Preberite še:

Komentarji: