Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
0 22.06.2017 21:40:38

Spregovoril je sodnik, krivec za največjo "krajo" pretekle sezone: Moram povedati, da je bilo... (video)

Ni zdržal. Preprosto se je moral oglasiti, preprosto je moral pojasniti.

Lahko bi se pogovarjali o tisti nepozabni tekmi Barcelona - PSG in o tedanjih hudih sodniških napakah, ki so Kataloncem pomagale do epskega preobrata. In še bolj bi se lahko pogovarjali o povratni tekmi četrtfinala lige prvakov med Realom in Bayernom ter o groznih napakah madžarskega sodnika Viktorja Kassaia.

Toda strokovnjaki so si enotni, da je v pretekli sezoni evropskega nogometa, najhujšo, najbolj neverjetno napako naredil Alejandro Jose Hernandez Hernandez, ki na tekmi španskega prvenstva Betis - Barcelona ni priznal zadetka Kataloncem, čeprav je bil žoga več kot meter prek golove črte.

Na koncu se je izkazalo, da sta točki, ki bi ju tedaj dobila Barcelona, ponosu Katalonije celo zmanjkali za naslov, zaradi česar je ta napaka pod črto sezone obveljala še za toliko hujšo. Sodnik s Kanarskih otokov pa ni zdržal, dao njej ne bi javno spregovoril, se pokesal in pojasnil.

"Ko sem videl posnetek na televiziji, sem bil povsem strt. Moram povedati, da je bilo grozno. Mislil sem, da ne bom mogel nadeljevati. In potem vse tiste govorice. Da me je nekdo kupil, da za nekoga delam, da sem oškodoval namenoma. Bolelo me je, toda moral sem se sprijzaniti, da sem naredil res pošastno napako," je dejal.

"Žoga je bila noter tako zelo, da je bilo nemogoče dosoditi kaj drugega. A vendar smo. Zakaj? Preprosto zato, ker nismo videli. Akcija je prehitela stranskega sodnika, jaz pa sem bil za tremi igralci. Gledala sva se, se spraševala, a nisva mogla doseči zadetka, ker nisva videla. Res grozno," je še poudaril.

"Nekako sem šel naprej s kariero. A vem, da kadarkoli bom stopil na igrišče, se bo govorilo o tej napaki in o vsem, kar bi lahko bilo, če je ne bi bilo. Vsega se zavedam. A bila je napaka. Nič več. Splet nesrečnih okoliščin," je še skrušen zagotovil, vi pa sami presodite, ali mu verjamete. In si še enkrat poglejte posnetek.  

Članki iz rubrike