Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 11. 2017,
22.19

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Jean-Claude Billong

Ponedeljek, 20. 11. 2017, 22.19

6 let, 4 mesece

Tiskovna konferenca NK Maribor v Moskvi

Mariborčani želijo povsem zamrzniti že tako hladno Moskvo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Darko Milanič | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mariborčani se želijo z gostovanja v Moskvi, kjer jih v torek ob 18. uri (20. po lokalnem času) čaka peta tekma v nogometni ligi prvakov, domov prinesti vsaj točko. "Želimo pustiti boljši vtis, kot smo ga na zadnjih dveh evropskih gostovanjih," pravijo pred tekmo s Spartakom, proti kateremu so septembra ob začetku elitnega evropskega klubskega tekmovanja navdušili in osvojili točko (1:1).

Žal je to tudi edina točka, ki so jo do zdaj osvojili. Potem so se namreč zvrstili porazi proti Sevilli v gosteh (0:3) ter Liverpoolu doma (0:7) in v gosteh (0:3). Zato ne čudi, da so s točko prikovani na dno lestvice skupine E, medtem ko je Spartak s petimi na tretjem mestu in močno v igri za napredovanje. Za kaj takega bo seveda moral premagati Maribor, kar Rusi, pa čeprav so se septembra v Ljudskem vrtu opekli, zagotovo pričakujejo.

Kako se bo končala današnja tekmi v Moskvi?

  • Z zmago Spartaka.
    51,31 %
    332 glasov
  • Z remijem.
    13,29 %
    86 glasov
  • Z zmago Maribora.
    35,39 %
    229 glasov
Oddanih 647 glasov

Verjetno slovenski prvaki, ki se bodo borili na štadionu Otkrytie Arena, ta bo poln (na voljo je le še nekaj vstopnic, zbralo se bo 44 tisoč navijačev), računajo tudi na podcenjevanje Rusov. Domači mediji so nastop Mariborčanov na uradni novinarski konferenci pred treningom na prizorišču tekme malodane ignorirali (prisotnih je bilo le nekaj ruskih novinarjev). Mariborčani seveda upajo, da bo podobno tudi z nogometaši na igrišču.

Spartak je resda drugačen, a ima iste igralce

Trener Maribora upa na novo točko. | Foto: Reuters Trener Maribora upa na novo točko. Foto: Reuters "Spartak je danes morda res v boljši formi in bolj samozavesten, kot je bil, ko smo se z njim pomerili septembra, a še vedno ima sedem, osem istih igralcev, ki so nastopili tudi v Mariboru. Morali se bomo boriti za vsako žogo, biti zbrani od prve do zadnje minute in verjeti, da lahko pridemo do rezultata, ki bi ohranjal možnosti za napredovanje iz skupine," je pred treningom, med katerim so termometri kazali za Moskvo znosnih minus ena stopinje Celzija, ob druženju z novinarji povedal Darko Milanič.

"Spartak je nekoliko spremenil način igre. Njegovi napadalci so zdaj bolj nevarni, bol napadajo in izkoriščajo hitrost, ki jo imajo. Sem pa opazil, da nasprotniku dopuščajo več prostora za igro, kot ga dopuščata Sevilla in Liverpool. Moramo nadzorovati protinapade Spartaka. Moramo poskušati igrati tako, kot smo na prvi tekmi, in tako, kot smo na zadnjem derbiju proti Olimpiji," je še dejal trener, ki se je v petek razveselil zmage z 1:0 na derbiju proti Olimpiji in v Rusijo pripotoval s prvega mesta na prvenstveni lestvici.

Spartak Maribor Infografika | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Proti Liverpoolu niso mogli, tokrat bodo poskusili

"Proti Liverpoolu nismo mogli napadati. Ni res, da nismo želeli, ampak preprosto nismo mogli. Seveda bomo tokrat poskusili narediti čim več, toda veliko bo odvisnega predvsem od našega nasprotnika," je povedal trener Maribora, ki bo tokrat oslabljen. Luka Zahović, Denis Šme in Lior Einbrom so odsotni že dlje časa, prejšnji teden se je poškodoval še Aleksander Rajčević, ki ga bo v obrambi, podobno kot na derbiju, nadomestil Jean-Claude Billong. Verjetno tudi zato je bil Francoz tokrat prisoten na novinarski konferenci večer pred tekmo.

Robustni francoski branilec verjame, da jo lahko Maribor zagode Moskovčanom. | Foto: Reuters Robustni francoski branilec verjame, da jo lahko Maribor zagode Moskovčanom. Foto: Reuters

Zakaj ne bi spet dokazali, kaj in kdo so?

"Prvič sem v Rusiji, a ne čutim pritiska. V ligi prvakov sem že igral na tekmah proti Sevilli in Liverpoolu, tako da izkušnje imam. Vem, kako igra Spartak. Analizirali smo ga. Je zelo nevaren, predvsem v napadu, v katerem igrajo nogometaši, kot so Quincy Promes, Luiz Adriano in Ze Luis. Toda pripravljeni smo, da odigramo dobro tekmo in pridemo do rezultata, ki ga potrebujemo," je povedal 23-letni branilec, ki je v Ljudski vrt prišel pred začetkom sezone.

"Tudi mi imamo veliko dobrih lastnosti, kar smo že velikokrat dokazali. Zakaj ne bi tudi v Moskvi," je optimistično sklenil nekdanji nogometaš velenjskega Rudarja.

Še dobra novica za konec. Na uradnem treningu je vadilo vseh 20 nogometašev Maribora, ki jih je trener popeljal v Moskvo. Novih zapletov, vsaj za zdaj, ni.

 

Ne spreglejte