Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.10.2018 16:44:47

Pinotu prestižna dirka po Lombardiji, brez Slovencev med najboljšimi

Francoski kolesar Thibaut Pinot je zmagovalec enodnevne dirke po Lombardiji, zadnje evropske preizkušnje za točke svetovne serije.

Član ekipe Groupama FDJ je po 241 kilometrih v Comu slavil pred Italijanom Vincenzom Nibalijem na drugem in Belgijcem Dylanom Teunsom na tretjem mestu.

Pinot je zahtevno in prestižno klasiko dobil z napadom na vzponu 14 kilometrov pred ciljno črto, ko se je odpeljal Nibaliju. Na spustu je hitro napravil razliko, zdelo se je že, da je Nibali povsem popustil, ko ga je skupina sedmih kolesarjev tri kilometre pred koncem že ujela, pa je Italijan še enkrat napadel in si prikolesaril drugo mesto. Sprint za tretje mesto je dobil Teuns.



Pinot je po svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, kjer je končal na devetem mestu, na italijanskih cestah pokazal, da je v izvrstni formi. Na dirki Giro dell'Emilia je bil peti, na dirki Tre Valli Varesine drugi, na najstarejši dirki na svetu Milano-Torino pa je slavil zmago.

Na zadnji od velikih dirk sezone, na koledarju svetovne serije je le še kitajska dirka Guangxi, ki je na sporedu prihodnji teden, so dirkali trije Slovenci. Matej Mohorič (Bahrain-Merida), Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) in Simon Špilak (Katjuša-Alpecin) niso končali v ospredju.

Značke: kolesarstvo, italija

Članki iz rubrike