Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 8. 2018,
17.13

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Carlos Sainz formula1 Fernando Alonso

Sreda, 15. 8. 2018, 17.13

5 let, 8 mesecev

ESPN: Carlos Sainz jr. bo nadomestil poslavljajočega Fernanda Alonsa

Alonsa bo zamenjal njegov rojak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Carlos Sainz jr. | Carlos Sainz jr. naj bi po sezoni zamenjal Fernanda Alonsa. | Foto Reuters

Carlos Sainz jr. naj bi po sezoni zamenjal Fernanda Alonsa.

Foto: Reuters

Po najavljenem slovesu Španca Fernanda Alonsa iz formule 1 vse kaže, da ga bo nadomestil še en španski dirkač. Ameriška televizija ESPN je danes poročala, da bo prihodnjo sezono v moštvu McLarna namesto dvakratnega svetovnega prvaka Alonsa nastopal njegov rojak Carlos Sainz jr. Uradno naj bi dveletno pogodbo podpisal že v četrtek.

Sin legende svetovnega relija Carlos Sainz jr. je trenutno sicer član Red Bulla, a ga je ta posodil Renaultu. A po temn, ko je jasno, da se je francosko moštvo za naslednje leto dogovorilo z Danielom Ricciardom, ki vozi za Red Bull, za 23-letnega Sainza tam ne bo več prostora.

Fernando Alonso
Sportal Fernando Alonso se poslavlja od formule 1

Alonso, svetovni prvak v letih 2005 in 2006, je v torek sporočil, da se bo koncu sezone poslovil od dirkališč, vsaj kar se tiče te najprestižnejše avtomobilistične panoge.

"Po 17 prekrasnih sezonah v tem lepem športu je čas za spremembe. Odločitev sem sprejel že pred nekaj meseci. V letošnji sezoni me čaka še nekaj dirk, na njih bom dal vse od sebe, dirkal bom z več strastmi kot kdaj koli prej," je sporočil Alonso.

Fernando Alonso bo po sezoni končal kariero v formuli 1. | Foto: Reuters Fernando Alonso bo po sezoni končal kariero v formuli 1. Foto: Reuters Španec je kariero začel leta 2001 v Melbournu, in sicer kot voznik Minardija. Hitro je pokazal svojo kakovost, svoj višek pa je dosegel leta 2005, ko je z Renaultom postal svetovni prvak. Uspeh je ponovil leto pozneje.

V karieri je zbral 32 zmag, 97-krat se je uvrstil na stopničke. A zadnje so že kar precej oddaljene, leta 2014 je bil drugi na veliki nagradi Madžarske. Naslednje leto se je preselil v McLaren, za katerega vozi še zdaj, a z njim nikoli ni bil boljši kot peti. V letošnji sezoni je 12-krat osvajal točke, s 44 se trenutno nahaja na devetem mestu skupnega seštevka.

Se bo Alonso podal še po zmago na 500 milj Indianapolisa? | Foto: Getty Images Se bo Alonso podal še po zmago na 500 milj Indianapolisa? Foto: Getty Images

Po trojno krono?

Kaj bo počel v prihodnje, Španec še ni povedal. Eden od možnih podvigov je trojna krona na klasičnih avtomobilističnih dirkah - Indy 500, VN Monaka v Formuli 1 in zmaga na 24 urah Le Mansa. Pred njim je to uspelo le Angleži Grahamu Hillu. Alonso je v letih 2006 in 2007 že zmagal v Monte Carlu, junija je na premieri slavil zmago v Le Mansu in manjka mu le še 500 milj Indianapolisa.

Preberite še:

Mick Schumacher
Sportal Bomo v formuli 1 kmalu spremljali mojstrovine sina Michaela Schumacherja?
Niki Lauda 1976
Sportal Lauda po operaciji odlično okreva
Ne spreglejte