Šport > Nogomet
37 ogledov

Inter spet evropski: povratek Stankovića

serie a juventus fiorentina
1/38
Reuters
Juventus je po sobotni zmagi nad Fiorentino (2:0) in kasnejšem remiju med prvima zasledovalcema Laziem in Napolijem (1:1) spet zadihal na vrhu lestvice Serie A. Južnjaki so na rimskem Olimpicu točko izvlekli v zadnjih minutah. Nov gol Maria Balotellija je Milanu prinesel točko pri Cagliariju (1:1). Sosede je po zmagi nad Chievom prehitel Inter (3:1).

Ob ovacijah San Sira se je na zelenice po dolgih mesecih odsotnosti vrnil Dejan Stanković, kar je bila pika na i uspešnega večera proti Chievu, proti kateremu je Inter zanesljivo slavil in se na le točko približal tretjemu mestu, ki ob koncu sezone vodi v Ligo prvakov.

Po nekaj slabih rezultatih je črno-modre prehitel tudi mestni tekmec AC Milan, zato je mladi trener Andrea Stramaccioni vedno bolj nervozno gledal proti predsedniku Massimu Morattiju, ki ga je lahko v nedeljo zvečer končno pomiril.

Interjeva obramba sicer spet ni blestela, saj je po vodilnem golu Antonia Cassana (vratar Chieva Christian Puggioni je v mrežo spustil rutinski strel s strani) dobila nov poceni gol, ki ga je za goste zrežiral slovenski reprezentant Bojan Jokić.

Kapetan ostal na klopi

Jokić, njegov moštveni kolega in novi kapetan Slovenije Boštjan Cesar je bil zrel zgolj za rezervno klop, je z idealno podajo našel Luco Rigonija, slednji pa je zabil gol Samirju Handanoviću. Poveljnik domače obrambe Andrea Ranocchia se je z golom z glavo odkupil že v prvem polčasu, delo pa je v drugem dokončal Diego Milito.

Ob zanesljivem vodstvu je Stramaccioni po mesecih okrevanja po poškodbi v igro poslal še Stankovića, ki je na šele prvi tekmi sezone dobil tudi prvi rumeni karton. Inter je zdržal in se po sobotnem remiju Lazia in Napolija približal prvima zasledovalcema Juventusa, za nameček pa na lestvici še prehitel mestne sosede Milan.

Le Super Mario premalo za več kot točko

Mario Balotelli je na svoji drugi tekmi za AC Milan zabil še tretji gol po prihodu iz Manchester Cityja, ki pa je bil na neugodnem gostovanju na Sardiniji dovolj le za točko proti Cagliariju. Domači, ki so tik pred tekmo le dobili dovoljenje za igranje na svojem spornem stadionu, so zadnje minute točko držali z igralcem manj.

Rossoneri s svojo razvpito napadalno trojko Balotelli-Mbaye Niang-Stephan El Shaarawy niso blesteli, El Shaarawyja pa je po slabi predstavi v drugem polčasu zamenjal celo Bojan Krkić. Otočani so zasluženo dobili prvi polčas, potem ko je Kolumbijec Víctor Ibarbo po veliki zapravljeni priložnosti v zadnjih trenutkih prvega dela z glavo po prostem strelu le zatresel mrežo.

Milan kot že rečeno ni blestel, terenska premoč pa se jim je po nekaj zapravljenih priložnostih Cagliarija le obrestovala v 82. minuti, ko je glavni sodnik po očitnem prekršku nad Balotellijem v kazenskem prostoru zaradi drugega rumenega kartona izključil Davideja Astorija, Balotelli, ki v profesionalni karieri še ni zgrešil z bele točke, pa je hladnokrvno zabil za 1:1.

Balotelli je bil do zadnjih minut najnevarnejši igralec na zelenici, a se v zaključkih ni izkazal, oziroma ga je odlično ustavljal vratar Michael Agazzi. V enem zadnjih napadov je Balotelli fantastično zadel s "škarjicami", a je sodnik njegov zadetek razveljavil zaradi tega, ker mu je Robinho žogo v sredino podal nekaj centimetrov iz avta.

Palermo ostaja v težavah

Na drugih nedeljskih popoldanskih tekmah se je moral Palermo spet mučiti za točko, tokrat doma proti Pescari (1:1). Poškodovanega Josipa Iličića ni bilo v kadru, Jasmin Kurtić pa je po vodstvu gostov vstopil v igro in v zadnjhi 15 minutah s soigralci uspel izenačiti, tudi sam pa bil blizu gola za zmago. Palermo tako ostaja globoko na mestih, ki bodo ob koncu sezone vodila v Serie B.

Brez minut sta ostala Rene Krhin, ki je z Bologno remiziral proti Sieni (1:1), in Valter Birsa, ki je s klopi spremljal poraz svojega Torina v Vidmu (0:1).

serie a juventus fiorentina | Avtor: Reuters Reuters

Juventus pobegnil Napoliju in Laziu

Prva tekma 24. kola italijanskega prvenstva je bila na sporedu v Torinu, kjer je vodilni Juventus premagal svojega rivala Fiorentino (2:0). Viola je sicer začela zelo dobro, oba vratarja sta imela kar nekaj dela v začetnih minutah. Za domače sta poizkušala Claudio Marchisio in Mirko Vučinić, za goste pa Stevan Jovetić in Juan Cuadrado.

Vučinić je bil tisti, ki je domače povedel v vodstvo. Branilec Fiorentine Stefan Savić je z glavo odbil žogo izven kazenskega prostora, kjer pa jo je pričakal Črnogorec in jo z volejem odlično "pospravil" v mrežo Emiliana Viviana. Kmalu je Vučinić zapravil še eno priložnost, a tudi gostje se niso predali in so še naprej visoko pritiskali Bianconere. V 41. minuti pa so domači podvojili vodstvo, ko je Alessandro Matri zaključil lepo akcijo Artura Vidala.

Prav Vidal je bil tisti, ki bi lahko še povišal prednost domačih, toda sprožil je preko gola. Nato so Torinčani zaigrali bolj obrambno, a Fiorentina kljub pobudi ni znala ogroziti Gigija Buffona. Videli smo še lep poizkus Sebastiana Giovinca, ki ga je odbil Viviano. Juve je s to zmago Napoliju ušel na pet točk razlike.

Napoli na Olimpicu za priključek

Lazio je na Olimpicu proti Napoliju začel bolj odločno in že kmalu sta poizkušala Hernanes in Antonio Candreva, a nista bila natančna. V 11. minuti so domači nato vendarle povedli, ko je Abdoulay Konko lepo podal do Sergia Floccarija, ki je popeljal Rimljane v vodstvo.

Nato so se prebudili tudi gostje, Marek Hamšik je streljal v vratarja Federica Marchettija. Ob ekipi sta že v prvem polčasu stresli okvir vrat, za Lazio je Floccari zadel vratnico, za Napoli pa je Edinson Cavani z glavo zadel prečko. Oba trenerja sta morala že prej kot pričakovano menjati zaradi poškodbe. Pri domačih je moral z igrišča kapetan Stefano Mauri, ki ga je zamnejal Senad Lulić, pri gostih pa je nekdanji igralec Lazia Valon Behrami prepustil svoje mesto Lorenzu Insigneju.

Drugi polčas se je začel z agresivno igro na obeh straneh, toda večjih priložnosti kar nekaj časa nismo videli. Lazio bi skorajda podvojil svoje vodstvo v 73. minuti, ko je napako vratarja Morgana De Sanctisa skušal izkoristiti Lulić, ki pa ni mogel dovolj močno poslati žoge proti golu gostov in obramba Napolija je preprečila zadetek.

serie a lazio napoli hugo campagnaro | Avtor: Reuters Reuters
V 82. minuti je z glavo streljal Goran Pandev, toda poizkus Makedonca je bil preslaboten in Marchetti je žogo brez težav ujel. Tri minute kasneje je imel na nogi "match žogo" še enkrat Lulić, ki je šel sam proti golu De Sanctisa, toda sprožil je precej preslabo in iz prevelike oddaljenosti, tako da je ostalo 1:0. Dve minuti zatem pa je Napoli izenačil. Najprej je Gokhan Inler dobro streljal z razdalje, Marchetti je odbil v kot, po katerem se je izvrstno znašel Hugo Campagnaro in žogo z akrobatski volejem zabil v mrežo za 1:1.

V 90. minuti je Marchetti ubranil še en poizkus Pandeva, na drugi strani pa je Floccari v 92. minuti z glavo stresel prečko. Infarktna tekma se je tako končala z remijem, ki ne ustreza nobeni ekipi v lovu za vodilnim Juventusom.

Italijanska liga, 24. kolo:

Juventus : Fiorentina 2:0 (2:0)
Vučinić (20), Matri (41)

Lazio : Napoli 1:1 (1:0)
Floccari (11); Campagnaro (87)

Parma : Genoa 0:0
Krajnca
(Genoa) ni bilo v ekipi.

Atalanta : Catania 0:0

Cagliari : AC Milan 1:1 (1:0)
Ibarbo (45); Balotelli (82/11-m)
RK: Astori (81/Cagliari)

Palermo : Pescara 1:1 (0:0)
Fabbrini (80); Bjarnason (73)
Kurtić je igral od 77. minute, Iličića (oba Palermo) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Sampdoria : AS Roma 3:1 (0:0)
Estigarribia (56), Sansone (72), Icardi (77); Lamela (75)
Osvaldo (Roma) je v 69. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bologna : Siena 1:1 (1:1)
Kone (41); Emeghara (33)
Krhin (Bologna) je bil na klopi.

Udinese : Torino 1:0 (1:0)
Pereyra (7)
Birsa (Torino) je bil na klopi.

Inter Milan : Chievo 3:1 (1:1)
Cassano (2), Ranocchia (26), Milito (50); L. Rigoni (21) 
Handanović (Inter) in Jokić (Chievo) sta odigrala celo tekmo, Belec (Inter) in Cesar (Chievo) sta bila na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.