Nogometni svet: Matuidi v Juventus, Davinson Sanchez v London

Juventus je dokončal prestop Blaisa Matuidija v Torino, ki bi lahko obveljal za eno največjih »kraj« letošnje nogometne tržnice.

Objavljeno
18. avgust 2017 21.28
FILES-FBL-ITA-JUVENTUS
N. Gr.
N. Gr.

Torino - Cene na nogometni tržnici so bile v letošnjem prestopnem roku astronomske, potem pa se je zgodila saga Neymar in odškodnine so se zavihtele v nebo. V noriji, kjer največji klubi dobesedno razmetavajo z denarjem, je Juventusu uspel še en izjemno premišljen nakup - PSG jim je za manj kot 20 milijonov evrov prodal Blaisa Matuidija, izjemno zanesljivega in delavnega igralca sredine igrišča. Matuidi je doslej za francosko reprezentanco odigral 58 tekem in dosegel šest golov.

Sanchez rekordna okrepitev Tottenhama

Šef Tottenhama Daniel Levy slovi kot neizprosen pogajalec, Spurs pa se raje kot na drage tuje okrepitve naslanjajo na svojo nogometno šolo. A čari Davinsona Sancheza so bili preveč in beli iz severnega Londona so za zdaj že nekdanjega branilca Ajaxa odšteli kar 46 milijonov evrov, kar je klubski rekord. Sanchez, ki je s Tottenhamom podpisal šestletno pogodbo, je bil lani eden najboljših igralcev Ajaxa, ko so prišli vse do finala evropske lige. 

Kevin-Prince Boateng spet v Nemčiji

Boateng ima dovolj Španije - pred dnevi se je razšel z Las Palmasom in ob povratku dejal: »Pogrešal sem Nemčijo!« Zaželel si ga je Eintracht iz Frankfurta, ki mora zakrpati vrzel po poškodbi Marca Fabiana, ta bo odsoten vsaj dva meseca. »Dejstvo, da mi je Eintracht omogočil, da sem spet pri družini, mi pomeni ogromno. Komaj čakam, da se srečam s soigralci in da se začnemo boriti za točke z orlom na prsih,« pravi Kevin-Prince Boateng.