Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 12. 2018,
23.20

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

Nemanja Mitrović Damjan Bohar Josip Iličić Luka Elsner Slaviša Stojanović Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 17. 12. 2018, 23.20

5 let, 4 mesece

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Stojanović zadržal službo, Iličić se je vrnil #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Novopečeni slovenski selektor Matjaž Kek ima tudi ta konec tedna kaj videti, saj se v klubskih dresih dokazuje veliko slovenskih legionarjev, ki bi si lahko marca 2019 prislužili vpoklic v izbrano vrsto. Vratar Atletica Jan Oblak je v Valladolidu prejel dva gola, a vendarle zmagal (3:2). Nekdanji član Maribora Damjan Bohar je blestel na Poljskem, med strelce se je v Bolgariji vpisal Alen Ožbolt, Erik Janža je z Osijekom vknjižil rekordno zmago sezone (6:0). Slaviši Stojanoviću pa se je po novem porazu z Levskim tresel stolček.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Stojanović za slovo od jeseni izgubil

Slaviša Stojanović bo v nedeljo opravil sestanek s predsednikom kluba. | Foto: Vid Ponikvar Slaviša Stojanović bo v nedeljo opravil sestanek s predsednikom kluba. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović je v soboto z Levskim iz Sofije v zadnjem letošnjem nastopu gostoval v Stari Zagori, kjer domuje prvoligaš Beroe. V enem izmed derbijev 20. kroga bolgarskega prvenstva, saj sta se udarila peto- in tretjeuvrščeni prvoligaš, je ostal brez točk in razočaral navijače. Izgubil je z 1:2, kar je velik udarec za njegove ambicije, saj cilja na vrh. Zmagoviti zadetek je dosegel Aleksander Vasilev po zelo slabem posredovanju slovaškega vratarja Martina Polačka. 

Levski, ki je zadnji naslov prvaka osvojil leta 2009, za vodilnim Ludogorcem iz Razgrada (s tekmo več) zaostaja sedem točk. Levski je v zadnjih šestih krogih bolgarskega prvenstva izgubil kar trikrat. Stojanović je prevzel odgovornost za slab rezultat, v nedeljo pa se je pogovoril s predsednikom kluba Spasom Rusevom in direktorjem Krasimirjem Ivanovom, ki je pojasnil, da bo slovenski strateg trener Levskega tudi v spomladanskem nadaljevanju.

Vrhunci srečanja v Stari Zagori, zadetek za 2:1 pri 6:40:

Elsner remiziral proti najboljšemu

Luka Elsner je v nedeljo remiziral z vodilnim klubom drugega dela druge belgijske lige. | Foto: Vid Ponikvar Luka Elsner je v nedeljo remiziral z vodilnim klubom drugega dela druge belgijske lige. Foto: Vid Ponikvar Mladi slovenski trener na klopi Union Saint-Gilloiseja žanje uspehe. Nekdanji trener Domžal in Olimpije Luka Elsner je belgijskega drugoligaša popeljal do četrtfinala pokalnega tekmovanja v Belgiji, kar temu klubu, ki se sicer lahko pohvali s kar enajstimi naslovi prvaka, a je zadnjega osvojil daljnega leta 1935, ni uspelo že 50 let.

V nedeljo je doma remiziral z vodilnim drugoligašem v drugem delu prvenstva. Z moštvom Beerschot-Wilrijk, ki je v drugem delu tekmovanja še nepremagan, se je razšel z 1:1. Po prvem polčasu je vodil z 1:0, a so gostje v začetku drugega dela s pomočjo avtogola nogometaša Uniona Carlosa Hernandeza izenačili na končnih 1:1.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je v soboto na gostovanju v Valladolidu pomagal Atleticu do zmage s 3:2, v osmini finala pokala pa se bo njegov klub pomeril z Girono. | Foto: Getty Images Jan Oblak je v soboto na gostovanju v Valladolidu pomagal Atleticu do zmage s 3:2, v osmini finala pokala pa se bo njegov klub pomeril z Girono. Foto: Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v nedeljo v 16. krogu prve italijanske lige doma premagala Parmo (2:0). Mariborčan, ki v tej sezoni še ni stopil med vratnici nekdanjega italijanskega prvaka, za katerega je pred leti uspešno nastopal nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, je tudi tokrat grel klop.

Jan Koprivec: izkušeni slovenski vratar v zadnjih mesecih zaradi poškodbe stopala ne igra. Tako je bilo tudi v soboto, ko je Pafos v soboto v 13. krogu ciprskega prvenstva gostoval pri Anorthosisu in osvojil točko (2:2).

Matic Kotnik: atenski Panionos je v soboto v uvodnem dvoboju 14. kroga grškega prvenstva gostoval pri moštvu PAS Giannina in ostal brez točk (1:3). Nekdanji vratar Celja je branil vso tekmo.

Jan Oblak: edini slovenski nogometaš, ki se je v ligi prvakov s svojim klubom uvrstil med 16 najboljših, je v soboto na tekmi 16. kroga španskega prvenstva v Valladolidu pomagal Atleticu do zmage s 3:2. Rdeče-beli so se na lestvici vsaj za en dan po točkah izenačili z vodilno Barcelono. Atletico je po prvem polčasu vodil z 2:0, nato pa je moral Oblak od 57. do 63. minute kar dvakrat po žogo v mrežo. Najprej ga je po strelu z glavo premagal branilec Valladolida Fernando Calero, nato pa nespretno še soigralec Saul Niguez, ki je dosegel avtogol. Da je Atletico vendarle osvojil tri točke, je z drugim zadetkom na dvoboju poskrbel prvi zvezdnik Atletica Antoine Griezmann, tudi asistent pri prvem zadetku gostov, ki ga je dosegel Hrvat Nikola Kalinić.

Oblak je branil vso tekmo in prvič po dobrem mesecu prejel dva zadetka na eni tekmi la lige. Nazadnje se je to pripetilo 10. novembra proti Athleticu, ko je bilo prav tako 3:2 za Atletico. Škofjeločan je v tej sezoni v la ligi prejel 12 zadetkov in ostaja prvi favorit za ubranitev priznanja zamora, ki mu ga je španski športni dnevnik Marca podelil že trikrat zapored.

Oblak v Pariz, Donnarumma k Atleticu?

Gianluigi Donnarumma ima komaj 19 let. Od slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića je starejši za tri dni. | Foto: Getty Images Gianluigi Donnarumma ima komaj 19 let. Od slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića je starejši za tri dni. Foto: Getty Images Španski nogometni tabloid Don Balon je poskrbel za zanimivo novico o tem, kako naj bi trener Diego Simeone že izbral naslednika Jana Oblaka, če bo Škofjeločan v zimskem prestopnem roku resnično zapustil Madrid. V svojih vrstah naj bi si ga že dalj časa želel PSG.

Če Oblak ne bo prenovil pogodbe z Atleticom, bodo Parižani morali za enega najbolj cenjenih čuvajev mreže na svetu odšteti 100 milijonov evrov. Don Balon pravi, da si strateg iz Argentine v tem primeru želi v Španijo pripeljati Gianluigija Donnarummo. Najstnik iz Italije, ki brani za Milan in že dalj časa velja za enega najbolj obetavnih vratarjev v Evropi, je v četrtek doživel hud udarec, saj je z rdeče-črnimi izpadel iz Evrope.

Atletico, ki je sezono začel z osvojenim evropskim superpokalom, ostaja v boju še za tri lovorike. Poleg španskega prvenstva in lige prvakov nastopa tudi v španskem pokalu. Četrtkov žreb je določil, da se bodo rdeče-beli v osmini finala pomerili z Girono. To je podatek, ki pri Oblaku, Griezmmannu in druščini vzbuja mešane občutke.

športnik leta 2017
Sportal Kaj imajo skupnega Dončić, Zahović in Oblak?

Prvoligaš iz Katalonije je namreč edini klub, ki ga Atletico v prvi španski ligi ni premagal. Z njim se je pomeril trikrat in vselej remiziral. Girona je črna ovca tudi v statistiki slovenskega vratarja, saj je edini predstavnik la lige, proti kateremu nesojeni slovenski reprezentant še ni vsaj enkrat ohranil mreže nedotaknjene. Novi priložnosti za omenjen dosežek ga sicer čakata 9. in 16. januarja 2019, ko se bo odločalo o četrtfinalistu pokala, a bo trener Diego Simeone verjetno ohranil tradicijo in takrat na vrata postavil rezervnega čuvaja mreže Antonia Adana, ki je v tej sezoni branil na pokalnih srečanjih.

Damjan Bohar (desno) se je, tokrat v poljski ligi, spet srečal z nekdanjim znancem s slovenskih zelenic Nemanjo Mitrovićem in ga povsem zasenčil. | Foto: Vid Ponikvar Damjan Bohar (desno) se je, tokrat v poljski ligi, spet srečal z nekdanjim znancem s slovenskih zelenic Nemanjo Mitrovićem in ga povsem zasenčil. Foto: Vid Ponikvar Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa je standardni član ožjega obrambnega dvojca. Slovaški jesenski prvak se bo v uvodnem krogu spomladanskega dela 16. februarja 2019 pomeril proti drugouvrščenemu DAC. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v ponedeljek v zadnji tekmi 16. kroga druge italijanske lige doma s 3:1 premagala Pescaro, nekdanji branilec Domžal pa zaradi kazni ni kandidiral za srečanje. Prejšnji konec tedna je prejel rdeči karton na dvoboju z Beneventom. To je bila njegova prva izključitev, odkar se je preselil na Apeninski polotok.

Miha Blažič: vodilni madžarski prvoligaš Ferencvaroš je v nedeljo končal jesenski del s porazom na velikem derbiju (1:2). Izgubil je pri branilcu naslova Vidiju, ki je v četrtek evropske nastope v ligi Europa sklenil z odmevnim remijem proti Chelseaju (2:2). Vodi ga nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić. Primorec je standardni branilec velikana iz Budimpešte, ki je bil nazadnje prvak v sezoni 2015/16, skupno pa na Madžarskem kar 29-krat. V nedeljo je odigral vso tekmo. Ferencvaroš bo prezimil s prednostjo petih točk pred Vidijem.

Matija Boben: Rostov je jesenski del ruskega prvenstva po slabšem nizu, ko je brez zmage ostal na zadnjih petih dvobojih, končal na sedmem mestu. V igri je še za pokalni naslov, kjer se je uvrstil v četrtfinale. Primorec, ki je pri Rostovu na stranskem tiru, bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal klub.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution je končal sezono v ligi MLS po rednem delu. Osvojil je osmo mesto vzhodne konference. Šesto mesto, ki prinaša dodatne tekme za play-off, je zgrešil za devet točk. Slovenski branilec je sezono končal z 18 prvenstvenimi nastopi v 34 krogih. Vodstvo kluba je prepričal, da mu zaupa tudi v prihodnje, saj je podaljšal pogodbo še za eno leto. Na igriščih v ZDA in Kanadi bo nastopil tudi prihodnje leto, tako da bo imela Slovenija znova svojega predstavnika v ligi MLS.

Erik Janža: Osijek je v 18. krogu hrvaškega prvenstva v nedeljo napolnil mrežo Interja iz Zaprešića (6:0). To je najvišja zmaga Slavoncev v tej sezoni. Igrišče je bilo še nekaj ur pred tekmo prekrito s snegom, a je na pomoč priskočilo več kot sto prostovoljcev in skušaj s prireditelji očistilo igralno površino, tako da se je lahko začel dvoboj. Prekmurec je odigral vso tekmo. Prispeval je podajo za peti gol Osijeka, sodeloval pa je tudi v akciji za tretji gol, ki ga je dosegel nekdanji napadalec Olimpije Ezekiel Henty. Snežna podlaga je v soboto preprečila tekmo med Slavenom Belupom in Bišćanovo Rijeko. Osijek na lestvici zaseda tretje mesto, za vodilnim Dinamom iz Zagreba zaostaja osem točk.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije pod vodstvom zadnjih dveh selektorjev se še vedno otepa zdravstvenih težav, zaradi katerih je v zaključku jesenskega dela izpustil veliko tekem. Ufa je jesenski del ruskega prvenstva končala na skromnem 14. mestu. V prvenstvu je vknjižila le tri zmage. Če bi se prvenstvo končalo že po prvi polovici, bi morala Ufa igrati v dodatnih kvalifikacijah za obstanek med elito.

Luka Krajnc: Frosinone je v nedeljo pred domačim občinstvom v 16. krogu italijanskega prvenstva ostal brez točk proti Sassuolu (0:2). Gostitelji so ostali brez dragocenih točk v boju za obstanek, saj na lestvici še vedno zasedajo predzadnje mesto. V tej sezoni so osvojili le osem točk. Mariborčan, ki je imel nedavno težave s poškodbo gležnja, je spremljal dvoboj na klopi za rezervne igralce.

Miha Mevlja: Zenit bo v Rusiji prezimil kot vodilni prvoligaš. Naslov jesenskega prvaka si je zagotovil že pred tedni, po dveh zaporednih porazih pa je njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem Krasnodarjem skopnela na vsega točko.

Nemanja Mitrović: z do tega kroga tretjeuvrščenim poljskim prvoligašem Jagiellonio Bialystokom je v petek zvečer gostil Zaglebie Lubin s sredine lestvice in doživel hud debakel. Jagiellonia, za katero je nekdanji branilec odigral vso tekmo, je izgubila z 0:4. Da bi bilo za slovenskega branilca še huje, pa je enega izmed štirih golov za goste zabil nekdanji član Maribora Damjan Bohar.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je izvrstno prvo polovico sezone, v kateri si je prvič po 49 letih zagotovil evropsko pomlad, v skupini evropske lige je prehitel tako Fenerbahče, Spartak iz Trnave kot Anderlecht, sklenil z vedno sladko zmago v največjem hrvaškem derbiju. V nedeljo je v Maksimirju z 1:0 premagal v tej sezoni razglašeni splitski Hajduk. Ljubljančan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Dinamo, ki si je jesenski naslov zagotovil že pred tedni, ima pred najbližjim tekmecem Osijekom +11, pred Bišćanovo Rijeko pa s tekmo več kar ducat točk prednosti.

Aljaž Struna: Palermu gre odlično v drugi italijanski ligi, kjer je suvereno na prvem mestu. V 16. krogu je v soboto doma remiziral z Livornom (1:1). Pirančan, ki si je 16. novembra proti Norveški poškodoval levo koleno, ni kandidiral za dvoboj.

Andraž Struna: Anorthosis je v soboto v ciprskem prvenstvu gostil Pafos in osvojil točk (2:2). Pirančan zaradi bolečin v nogi ni kandidiral za srečanje. Klub je sporočil, da bo v prihodnjih dneh opravil podrobnejši zdravstveni pregled.

Nejc Skubic: s Konyasporjem je v soboto v prvi turški ligi doma premagal enega izmed največjih presenečenj te sezone, Kasimpaso (3:2). Odigral je vso tekmo in v 74. minuti prispeval podajo za izenačenje na 2:2.

Josip Iličić je v ponedeljek zaigral prvič po 25. novembru. | Foto: Getty Images Josip Iličić je v ponedeljek zaigral prvič po 25. novembru. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je v sredo v Madridu zadal Realu najhujši domači poraz vseh časov, odkar nastopa v ligi prvakov (3:0), a kljub temu zasedel v skupini zadnje mesto in izpadel. Korošec je sedel na klopi za rezervne igralce. To je bila njegova zadnja tekma v tej sezoni. CSKA bo prezimil v ruskem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja štiri točke.

Domen Črnigoj: Lugano je v 18. krogu švicarskega prvenstva v nedeljo osvojil točko na gostovanju pri Zürichu (0:0), ki se je v evropski ligi prebil med 32 najboljših klubov. Primorec, ki si je zaželel novih klubskih ciljev, tako da bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal okolje, se je po nekaj tednih odsotnosti zaradi zdravstvenih težav vrnil na igrišče. V igro je vstopil v 60. minuti. V Švici je konec jesenskega dela.

Josip Iličić: Kranjčan, ki je na zadnji reprezentančni tekmi v tem letu nosil kapetanski trak, je odslužil kazen. V ponedeljek je tako po dveh tekmah prepovedi spet lahko pomagal svojemu klubu in mu pomagal do domače zmage. V Bergamu je z 1:0 padel rimski Lazio, eden izmed kandidatov za najvišja mesta v serie A. Iličić je odigral 68 minut.

Kevin Kampl: zdaj že nekdanji slovenski reprezentant, ki je razburkal javnost z odločitvijo, da pri 28 letih končuje reprezentančno kariero, je z RB Leipzigom v četrtek nesrečno izpadel iz Evrope. Navijačem se je odkupil z visoko domačo zmago v nedeljo, ko je v 16. krogu nemške bundeslige ugnal Mainz kar s 4:1. Kampl je začel dvoboj, v 14. minuti prispeval podajo za prvi zadetek, nato pa ob polčasu ostal v slačilnici. Zaradi slabosti ni mogel nadaljevati dvoboja, po katerem so četrtouvrščeni rdeči biki zadržali zaostanek dveh točk za branilcem naslova Bayernom. Vodilna Borussia Dortmund jim beži za +11.

Rene Krhin: vezist Slovenije bi se moral z Nantesom v soboto pomeriti z Montpellierjem, a je dvoboj zaradi protestov, ki potekajo po številnih francoskih mestih, odpovedan.

Jasmin Kurtić: SPAL iz Ferrare se je v času nedeljskega kosila z zadnjeuvrščenim Chievom razšel brez zadetkov (0:0). Belokranjec je odigral vso tekmo in si za svoj nastop prislužil eno izmed najvišjih ocen v ekipi.

Žan Majer: Rostov je jesenski del ruskega prvenstva po slabšem nizu, ko je brez zmage ostal na zadnjih petih dvobojih, končal na sedmem mestu. V igri je še za pokalni naslov, kjer se je uvrstil v četrtfinale. Štajerec, ki je pri Rostovu na stranskem tiru, bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal klub.

Rajko Rotman: Kayserispor je v nedeljo v 16. krogu turškega prvenstva doma ugnal moštvo Akhisar Belediyespor (1:0). Mariborčan ima še vedno težave s poškodbo mišice, tako da ni kandidiral za dvoboj.

Leo Štulac: Parma je v nedeljo v Genovi ostala praznih rok. V 16. krogu italijanskega prvenstva je gostovala pri Sampdorii (0:2). Primorec je podobno kot v prejšnjem krogu vstopil v igro s klopi. Trener ga je v ogenj poslal v 82. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat.

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je jesenski del ukrajinskega prvenstva končal na drugem mestu. Za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, zaostaja sedem točk. Vojničan je s petimi zadetki drugi najboljši klubski strelec, spomladi pa bo nastopil tudi v 1/16 finala evropske lige.

Miha Zajc: nedeljski toskanski nogometni praznik se ni končal po načrtih Empolija, ki je gostoval v Firencah pri Fiorentini in kljub začetnemu vodstvu na koncu izgubil z 1:3. Primorec, ki je v tej sezoni v serie A prispeval dva gola in dve asistenci, je v igro vstopil v 72. minuti.

Za Andražem Šporarjem je sijajna polovica sezone v majici Slovana iz Bratislave. | Foto: Vid Ponikvar Za Andražem Šporarjem je sijajna polovica sezone v majici Slovana iz Bratislave. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: Krčan je prvič v tej sezoni začel dvoboj v francoskem prvenstvu od prve minute. Na gostovanju v Nici je odigral 67 minut. Ko je zapuščal igrišče, so zeleni vodili z 1:0, nato pa so gostitelji izenačili na končnih 1:1.

Roman Bezjak: do tega kroga tretjeuvrščena v poljskem prvenstvu, Jagiellonia Bialystok, ki za vodilno Lechio iz Gdanska zaostaja šest točk, je bila na delu že v petek zvečer in v dvoboju 19. kroga poljskega prvenstva pred domačimi navijači doživela debakel. Proti Zaglebieju iz Lubina je izgubila z 0:4. Korošec ni igral, saj mora zaradi nedavno prejetega rdečega kartona počivati kar na štirih tekmah prvenstva, tako bo lahko naslednjič v prvenstvu pomagal soigralcem šele 26. februarja 2019.

Tim Matavž: zaradi hude poškodbe to koledarsko leto ne more več pomagati soigralcem Vitesseja, ki so v soboto v nizozemskem prvenstvu v 16. krogu doma premagali VVV-Venlo z 2:1.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa s 15 zadetki vodi na lestvici najboljših strelcev. Pred najbližjima zasledovalcema ima kar pet golov prednosti. Z enim izmed njih, Vakounom Bayom iz Slonokoščene obale, ki brani barve DAC, se bo pomeril v uvodnem krogu spomladanskega dela. To bo 16. februarja 2019. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti. Za Šporarja vlada zanimanje na evropski nogometni borzi, a sam ponavlja, da bi najraje ostal do konca sezone v Bratislavi, kjer bo konec februarja 2019 slovesno odprt nov štadion Slovana.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na kateremkoli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letošnjem letu, razen tistih, ki so reprezentančno kariero končali, če ne štejemo Kevina Kampla, čigar reprezentančno prihodnost bomo še malce pustili viseti v zraku.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Zadetek Damjana Boharja pri 0:30, podaja za gol pri 0:50:

Zadetek Alena Ožbolta (pri 7:16):

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : Newcastle 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, 4. liga

Tekma Forest Green Rovers - Mansfield Town je prestavljena.

 

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Wacker Innsbruck : Wolfsberger AC 0:0

Odigral je vso tekmo.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Wacker Innsbruck : Wolfsberger AC 0:0 V igro je vstopil v 80. minuti.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Altach : Hartberg 6:1

Odigral je vso tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela

 

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Genk : Oostende 2:0

Ni kandidiral za tekmo.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela

 
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela

 
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela  
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Konec jesenskega dela  
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Slavia Sofija : Vereja 4:0 Igral je v prvem polčasu.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : Botev Vratsa 4:0 V igro je vstopil v 67. minuti in v zadnji minuti dosegel zadetek za končnih 4:0. To je bil njegov tretji gol v tej sezoni.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Omonia Nikozija : APOEL Nikozija 1:2

V igro je vstopil v 46. minuti.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Anorthosis : Pafos 2:2

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Bohemians Praga : Slovan Liberec 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Aleš Mertelj (Karvina) Češka, 1. liga

Viktoria Plzen : Karvina 2:1

V igro je vstopil v 65. minuti.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Tekma, ki bi morala biti na sporedu konec tedna, je prestavljena.

 

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Tekma, ki bi morala biti na sporedu konec tedna, je prestavljena.

 

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

PAS Giannina : Panioniois 3:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Larissa : AEK Atene 0:0

Odigral je vso tekmo.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Chennaiyin : Delhi Dynamos 1:3 Odigral je 75 minut in v 38. minuti prejel rumeni karton.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Mumbai City : Kerala Blasters 6:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga SPAL : Chievo 0:0 V igro je vstopil v 59. minuti.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

SPAL : Chievo 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Udinese 1:0

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Roma : Genoa 3:2 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Crotone : Venezia 1:1

Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Salernitana 3:2

Odigral je vso tekmo in v 83. minuti prejel rumeni karton.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Puškaš : Mezokovesd 2:0

Odigral je vso tekmo.

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga

Floriana : Tarxien Rainbows 4:0

Ni kandidiral za tekmo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

St. Pauli : Greuther Fürth 2:0

Ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Wehen Wiesbaden : Uerdingen 0:2

Igral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Kaiserslautern 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Cambuur : Twente 0:1

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Konec sezone

 
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Jagiellonia Bialystok : Zaglebie Lubin 0:4

Igral je do 86. minute in v 37. minuti zadel za vodstvo gostov z 2:0. To je bil njegov četrti prvenstveni gol sezone. V 40. minuti je prispeval podajo za tretji gol.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Gornik Zabrze : Arka Gydnia 1:1

Zaradi zdravstvenih razlogov ni kandidiral za tekmo.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Legia Varšava : Piast Gliwice 2:0

Odigral je vso tekmo in v 75. minuti prejel rumeni karton.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Plock : Wisla Krakov 1:2

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Slask Vroclav : Korona Kielce 1:1

Odigral je vso tekmo.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Zaglebie Sosnowiec : Lech Poznan 0:6

Odigral je 61 minut.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Grasshoppers 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Vaduz : Schaffhausen 1:1

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Alanyaspor 1:1

V igro je vstopil v 52. minuti, v 70. minuti pa prejel rumeni karton.
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Goztepe : Bursaspor 0:0

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Jure Matjašič (Sacramento Republic) ZDA, liga USC Konec sezone  

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte