KOŠARKA

Lisac za Olimpijo snubi dva zlata reprezentanta

Košarkarji Petrol Olimpije lovijo še edino lovoriko v tej sezoni.
Fotografija: Direktor Petrol Olimpije Roman Lisac že pogleduje v novo sezono. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Direktor Petrol Olimpije Roman Lisac že pogleduje v novo sezono. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Domače košarkarsko prvenstvo gre h koncu, soboto bo zaznamoval večni derbi med Krko in Petrol Olimpijo v Novem mestu. Tekma bo tudi dobrodelna, saj bodo pomagali navijaču Jožetu, ki ima težave s stanovanjem. »Ta sezona je specifična, tako Olimpija kot tudi Krka se vračata na stara pota, to je dobro za slovensko košarko,« meni direktor Petrol Olimpije Roman Lisac pred gostovanjem v Novem mestu. Petrol Olimpija v ligi za prvaka ni tako suverena, kot bi pričakovali, direktorja pa to ne preseneča. »Pa saj je bilo vedno tako. Tudi Zmago Sagadin je imel težave, da je motiviral ekipo za sklepno fazo sezone. Tudi zato je Olimpija ostala brez kakšne lovorike,« je Liscu jasno, da bo moral trener Zoran Martič napeti vse sile, da pripravi svoje fante za zgleden konec tekmovanja. V Stožicah štejejo le lovorike, Lisac in Martič pa se zavedata, da se jim je pokalna že izmuznila.
 

Računali na Kralja

Liscu ni pogodu, da mlajše selekcije ne dominirajo in osvajajo naslovov. S prstom pokaže na minula leta, ko je na prelahek način iz kluba odšlo veliko talentov. »Potrebovali bomo več let, da popolnimo vrste in pravilno selekcioniramo. Da bomo spet dobili iz mlajših selekcij igralca, ki bo sposoben za vodilne vloge. Zdaj smo odkrito računali na Davida Kralja, ki je posojen v Škofjo Loko. A se je fant odločil za študij v Združenih državah Amerike. S košarkarskega stališča me je presenetil. Če pa gledam skozi prizmo izobrazbe, ga podpiram,« nadaljuje Lisac, ki bo moral na težek igralski kaliber iz lastnih vrst še počakati. Precej se pričakuje od Ukrajinca Issufa Vladlena Sanona. »Da je velik talent, tudi s potencialom za ligo NBA, ni dvoma. Ali bo pri tem uspešen, bo pa najbolj odvisno od njega,« Lisac med vrsticami kar malce očetovsko požuga mlademu asu, ki je lani dopolnil 18 let. Starosti primerno niha v igri, v taboru Petrola Olimpije pa ima polno podporo.


Murić in še kdo?

V Olimpiji že pogledujejo v novo sezono. Budućnost jim je pokazala, da evroliga ni tako daleč, kot so nekateri (v zmoti) trdili. »Črnogorci so izkoristili pravi trenutek, a ne smemo pozabiti: jedro ekipe je bilo skupaj tri, štiri leta,« poudarja Lisac, ki pravi, da mu je v tem hipu jasno le to, da bodo zmaji v novi sezoni igrali v slovenski ligi (ni prepričan, ali od začetka tekmovanja) in regionalnem tekmovanju – ligi ABA. Pozorno čaka na klic s sedeža Uleba, kjer naj bi potrdili Olimpijino mesto v evropskem pokalu. Če se uresničijo smele napovedi, bo spet imela močno zasedbo. »Če bomo vnovič v EuroCupu, bosta v dresu Olimpije tudi dva slovenska reprezentanta, ki sta bila zlata na zadnjem evropskem prvenstvu,« Lisac vrže kost, o imenih pa noče govoriti. A eno je verjetno kar ​Edo Murić, ki je bil korak do Olimpije že letos sredi sezone. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije