andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 21.11.2017 17:33:36

Telovadci v Cottbus v okrnjeni zasedbi

Grega Wernig
Slovenski telovadci so danes odpotovali na zadnjo tekmo svetovnega pokala v športni gimnastiki letos. V Cottbus je slovenska reprezentanca odšla precej okrnjena, saj sta doma ostala najboljša telovadca zadnjih let Sašo Bertoncelj in Teja Belak, najmočnejša aduta bosta v Nemčiji tako Rok Klavora in Tjaša Kysselef.

Selektor moške ekipe Sebastijan Piletič je v Cottbus odpeljal Roka Klavoro in Luko Terbovška, ki bosta nastopila na parterju, žensko vrsto, ki jo bo namesto selektorja Andreja Mavriča tokrat vodila Nataša Retelj, pa bosta zastopali Tjaša Kysselef in Lucija Hribar. Prva bo nastopila na preskoku, gredi in dvovišinski bradlji, druga pa na bradlji, gredi in parterju.

Bertoncelj in Belakova sta se odločila, da izpustita Cottbus, ker bosta doma raje trenirala in se posvečala nadgradnji sestav za naslednjo sezono.

"Malo nam gre navzkriž tekma sredi novembra. Želeli smo si, da gremo vsi, tudi Sašo je imel sprva imel željo, ampak se ni izšlo, malo je bil bolan, imel je še orožne vaje v vojski. Ocenili smo, da je bolje, da ne gre in smo mu namenili počitek. Rok in Luka pa sta dobro trenirala," je pred odhodom povedal Piletič in potrdil, da največ pričakuje od Klavore: "Rok gotovo sodi v finale in v boj za medalje."


Klavora je v začetku oktobra dobro nastopil na svetovnem prvenstvu v Montrealu, kjer je bil na koncu 15. Takrat si je želel, da bi pripravljenost zadržal do tekme v Cottbusu, a mu to ni uspelo: "Forma je po SP kar padla. Težko sem se pripravil že za Šalumunov memorial, ko sem tekmoval z lažjo vajo. Tudi zdaj bom v kvalifikacijah nastopil z lažjo vajo, če pridem v finale, bom nato nastopil s težjo. Treniral sem dobro, motivacija je vse višja. Vmes mi je bilo težko trenirati. Bolj, ko se tekma približuje, lažje mi je in grem v Nemčijo z optimizmom."

Mavrič je pojasnil, da se je za Kysselefovo in Hribarjevo odločil, ker sta v tem trenutku najbolje pripravljeni. "Obe sta trenirali v redu. Ne pričakujem nobenih težav. Pričakujem kakšno uvrstitev v finale in mogoče boj za medalje. Tjašin preskok je naše najmočnejše orožje, ki ga imamo. Če ji uspe izvesti oba skoka, kot smo si zamislili, ne bo nobenih težav za finale. Če to ponovi v finalu, mislim, da ima možnosti za medaljo."

"Zdi se mi, da sem še bolje pripravljena kot za SP. Želim si vsaj finale na preskoku. Malo več zahtevam od sebe, želim si tudi finale na gredi in parterju. Ampak preskok je na prvem mestu," je dodala Kysselefova.

Selektor slovenske ženske reprezentance je ob tem pojasnil še, zakaj v Cottbus ni šla Teja Belak in kdaj se bo vrnila na tekme: "Teja je letos izpustila SP, ker ni napredovala in je ocenila, da ni smiselno, da se predstavi z lažjima skokoma. Zato nisva videla smisla, da bi šla v Cottbus in se posebej pripravljala za to tekmo. Kar nekaj mesecev je že v fazi priprave novih elementov. Upam, da ji bo do pomladi uspela nadgradnja in se bo z njo lahko predstavila tudi na temah."

Članki iz rubrike