Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
16.20

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Dalila Jakupović ATP WTA teniški globus

Sreda, 20. 6. 2018, 16.20

5 let, 10 mesecev

Teniški globus, 20. junij

Jakupovićeva po novi zmagi prvič med 100 najboljših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Dalila Jakupović | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović, ki se je na glavni turnir v Birminghamu uvrstila prek kvalifikacij, je napredovala v tretji krog tekmovanja. Proti Naomi Osaka je povedla s 6:3, nato pa je Japonka zaradi bolečin v trebuhu dvoboj predala. Jakupovićeva se bo z novim tednom tako prvič v karieri na lestvici WTA prebila med najboljših 100.

Dalili Jakupović je v prvem krogu turnirja uspel velik preobrat, s katerim je po treh nizih premagala 17. igralko sveta, Belgijko Elise Mertens. Danes ji je nasproti stala 18. igralka sveta Naomi Osaka, s katero se je pomerila prvič in jo tudi premagala. Jakupovićeva je prvi niz dobila s 6:3, nato pa je azijska nasprotnica dvoboj predala. Domnevno zaradi bolečin v trebuhu.

Slovenka je tako napredovala v četrtfinale, v katerem jo čaka še ena tekmica iz top20, Slovakinja Magdalena Rybarikova. Jakupovićeva se je z zmago nad Japonko pri 27. letih prvič prebila med najboljšo stoterico na lestvici WTA. 

Pri moških potekata turnirja v Halleju in v Londonu v Queen's Clubu. Tam je na igrišče stopil prvi igralec turnirja Marin Čilić in z 2:1 nizih izločil Gillesa Mullerja.

Halepove ne bo v Eastbournu

Simona Halep bo izpustila generalko pred Wimbledonom. | Foto: Reuters Simona Halep bo izpustila generalko pred Wimbledonom. Foto: Reuters

Zmagovalka teniškega odprtega prvenstva Francije in prva igralka sveta Simona Halep je odpovedala nastop v Eastbournu prihodnji teden, ogrevalnem turnirju za grand slam v Wimbledonu. Razlog so težave Romunke s poškodbo ahilove tetive, a igralka zatrjuje, da nastop v Wimbledonu, ki se bo začel 2. julija, ni ogrožen.

Halepova je v začetku meseca osvojila svoj prvi turnir za veliki slam v karieri, potem ko je v finalu Rolanda Garrosa po treh nizih premagala Sloane Stephens.

"Zelo mi je žal, da moram odpovedati nastop v Eastbournu. Med odprtim prvenstvom Francije sem imela bolečine zaradi vnetja ahilove tetive, ki še ni pozdravljeno. Zato mi je zdravniška ekipa svetovala, da potrebujem več počitka," je sporočila Halepova, ki bo tako v Wimbledonu nastopila brez odigranega enega dvoboja na travi.

 

 

Nicolas Kicker
Sportal Teniški igralec prve stoterice dobil šestletno kazen
Roger Federer
Sportal Bedene ni bil kos številki 1, izjemen preobrat Jakupovićeve, grenka vrnitev Murrayja
Roger Federer
Sportal Federer v slogu na vrh
Ne spreglejte