Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
21. 10. 2018,
0.45

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81

Natisni članek

Barcelona Lionel Messi Lionel Messi špansko prvenstvo

Nedelja, 21. 10. 2018, 0.45

5 let, 6 mesecev

Poškodba prvega zvezdnika Barcelone

Barcelona izvedela, kako dolgo bo brez Messija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81
Lionel Messi poškodba | Lionel Messi je obležal sredi prvega polčasa proti Sevilli. | Foto Reuters

Lionel Messi je obležal sredi prvega polčasa proti Sevilli.

Foto: Reuters

Nogometni klub Barcelone je sporočil, da bo njegov največji zvezdnik Lionel Messi zaradi zloma kosti na desni roki odsoten z igrišč vsaj tri tedne. To bo velik udarec za Katalonce, saj bo preskočil kar nekaj pomembnih tekem, tudi el clasico z madridskim Realom ter obe tekmi lige prvakov s Handanovićevim Interjem.

Barcelona je v soboto pred skoraj 90 tisoč gledalci na Camp Nouu premagala Sevillo (4:2) in se zavihtela na vrh španskega prvenstva, vseeno pa navijači katalonskega velikana niso prekipevali od sreče.

Z mislimi so bili pri Lionelu Messiju, kapetanu in dolgoletnem najboljšem strelcu kluba, ki je moral zaradi poškodbe zapustiti igrišče že po 26 minutah. Zlomil si je kost na desni roki, zdravniška služba pa je napovedala, da bo zaradi zdravstvenih težav odsoten z igrišč vsaj tri tedne.

Lionel Messi poškodba
Sportal Barcelona dobila derbi, a izgubila Messija, šok za Real, Oblakovi s točko

Manjkal bo okrog tri tedne

Tako se je glasilo sporočilo prek družbenih omrežij, s katerim je Barcelona potrdila, da bo v zelo pomemben del sezone, v katerem ne bo manjkalo velikih tekem, vstopila brez 31-letnega Argentinca. Proti Sevilli se je izkazal. Najprej je v 2. minuti prispeval podajo Brazilcu Philippeju Coutinhu, nato pa se deset minut pozneje še sam vpisal med strelce. To je bil že njegov sedmi gol v tej sezoni.

Barcelona si je hitro priigrala vodstvo z 2:0, a je v nadaljevanju nepričakovano ostala brez poškodovanega Messija. Sevilla je začutila svojo priložnost, pritisnila, a je branilce španskega naslova med vratnicama z izjemnimi posredovanji reševal Nemec Marc-Andre ter Stegen. Barcelona je na koncu zmagala s 4:2, prekinila niz štirih tekem v la ligi brez zmage, prevzela vodstvo španskega prvenstva, že v sredo pa jo čaka prvi preizkus, kako se bo obnesla proti boljšim evropskim tekmecem brez prvega asa.

Sportal Hrvaški zvezdnik v Simpsonovih?

Messi bi se lahko vrnil na igrišča čez tri tedna. | Foto: Reuters Messi bi se lahko vrnil na igrišča čez tri tedna. Foto: Reuters

V sredo prihaja na Camp Nou milanski Inter, ki je v zadnjih tednih s pomočjo Samirja Handanovića našel zmagoviti ritem. Ljubljančan se tako ne bo mogel pomeriti z enim najboljših nogometašev, kar jih je videl svet v tem tisočletju. Brez Messija bo potekal tudi največji španski klubski praznik, el clasico.

Inter in Real tokrat ne bosta dočakala Messija

Prihodnji konec tedna bo na sporedu nenavadni španski večni derbi, saj po dolgih letih ne bo na igrišču ne Cristiana Ronalda ne Lionela Messija. | Foto: Guliverimage/Getty Images Prihodnji konec tedna bo na sporedu nenavadni španski večni derbi, saj po dolgih letih ne bo na igrišču ne Cristiana Ronalda ne Lionela Messija. Foto: Guliverimage/Getty Images Prihodnjo nedeljo bo napolnil tribune štadiona Camp Nou, Barcelona pa bo branila prednost štirih točk pred ranjenim Realom, ki je padel v resno krizo, kar najbolj čuti trener Julen Lopetegui. S tem bo el clasico po dolgem času odigran tako brez Cristiana Ronalda kot tudi njegovega večnega tekmeca Messija.

Ker bo čarovnik iz Rosaria odsoten vsaj tri tedne, ne bo prišel v poštev niti na dvoboju 4. kroga lige prvakov, v katerem bo Barcelona gostovala na San Siru (6. november). Morda bi se lahko na igrišče vrnil pet dni pozneje, ko se bo Barcelona pomerila z Betisom iz Seville, še bolj verjeten pa je scenarij, da zlepa ne bo zamudil velikega obračuna z Oblakovim Atleticom, ki bo 24. novembra, po koncu prihodnjega reprezentančnega premora, na Wanda Metropolitanu v Madridu.

Sportal Eksplozija slovenskih golov v serie A, Belec še naprej greje klop #video

Pred Messijem, ki po svetovnem prvenstvu ni več oblekel državnega dresa, je tako daljši počitek, v katerem bo skušal čim prej zaceliti kost in zaigrati za Barcelono.

Ne spreglejte