Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
1 23.06.2018 18:07:12

VELIKE TEŽAVE ZA SLOVENIJO: Dallas ima z Luko Dončićem POSEBNE NAČRTE! To pomeni, da bo moral Dončić ...

Luka Dončić bo od naslednje sezone igral v ligi NBA.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić se počasi že pripravlja na svojo prvo sezono v ligi NBA. Svojo epizodo v najmočnejši košarkarski ligi na svetu bo začel v dresu Dallasa, kjer si bo slačilnico delil z legendarnim Nemcem Dirkom Nowitzkim.

Pri Dallasu, ki so Dončića dobili tako, da so Atlanti, ki je Dončića izbrala kot 3. na naboru, ponudili svoj 5. izbor v obliki Traea Younga in še en izbor prve runde v enem izmed prihajajočih naborov, imajo z Dončićem posebne načrte. Načrte, ki pa se ne skladajo najbolj z načrti slovenske košarkarske reprezentance, ki jo že kmalu čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo in odločilni tekmi s Španijo ter Črno goro.


Dallas se namreč po poročanju medijev onstran luže resno spogleduje z idejo, da bi svojega novega organizatorja igre dodobra odpočil. Povedano drugače, pri Dallasu ocenjujejo, da bi bilo za Dončića bolje, če bi izpustil igranje v poletni ligi, kjer po navadi igrajo vsi novinci v ligi in tisti manj izkušeni igralci ter tisti, ki želijo prepričati katero izmed NBA moštev, da si zaslužijo pogodbo.

Ker ima Dončić za seboj zares naporno sezono, ki jo je začel z evropskim prvenstvom in zlatom za Slovenijo, so Telički prepričani, da bi mlademu slovenskemu košarkarju bolj ustrezalo, če bi počival, kot pa če bi igral v poletni ligi, v kateri naj bi nekaj tekem zagotovo odigral denimo v prejšnji sezoni novinec Dennis Smith jr., ki bo z Dončićem tvoril branilski par Dallasa v naslednji sezoni.

Jasno, če bodo pri Dallasu Dončića odpočili na poletni ligi, mu po logiki stvari ne bodo pustili niti igrati za slovensko reprezentanco, kar bi bil seveda za slovenskega selektorja Rada Trifunovića zelo hud udarec pred tekmama s Španijo in Črno goro.

Članki iz rubrike