Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sm
sm
0 28.02.2016 10:19:15

Lokateks Trata prvi favorit za naslov

Simon Možina (Lokateks Trata)
Simon Maljevac (BZS)
Z odličnimi nastopi v rednem delu sezone so si balinarji Lokateks Trate priborili prednost domačega igrišča na zaključnem turnirju za naslov prvaka.

Na njem bodo nastopili še trije primorski klubi, superligo pa zapušča zadnjeuvrščena Košana. Tudi v zadnjem krogu rednega dela superlige balinarji Lokateks Trate niso popuščali in z novo visoko zmago na najlepši možni način povabili svoje zveste navijače na finalni turnir najboljše četverice, ki bo odigran v škofjeloški balinarski dvorani. Branilcem naslova je maksimalno zmago v dvoboju  s Košano preprečil izkušeni Ivan Urh, a to ni skazilo dobre volje v domačem taboru, ki lahko ob odlični formi Uroša Veharja, Gorana Vujanovića, Damjana Sofronievskega in ostalih mirno pričakuje polfinalni dvoboj proti Hrastu.

Kobjeglavci so proti Aikea Anteni prikazali obetavno predstavo, predvsem pa velja pohvaliti Matijo Povha za 38 točk v hitrostnem zbijanju, Marka Švaro za 28 točk v natančnem zbijanju ter štafeto Matija Povh - Klemen Sosič, ki je zabeležila 47 točk. V portoroški zasedbi sta bila najbolj razpoložena Nikola Đorđević in Tadej Kontič, ki bosta pomembna aduta tudi v polfinalnem sosedskem derbiju proti Koprčanom.

Slednji so bili v soboto v domači dvorani prepričljivi proti Skali in s tem potrdili dobro pripravljenost pred zaključnim turnirjem, končno peto mesto pa so si z domačo zmago proti Agrochemu iz Šempetra priborili Krimovci. Polfinalna para zaključnega turnirja sta tako Lokateks Trata - Hrast in Luka Koper - Aikea Antena Portorož.

SUPERLIGA, 14. KROG
Hrast - Aikea Antena Portorož 18:8
Luka Koper - Skala 19:7
Krim - Agrochem DU Šempeter 20:6
Lokateks Trata - Košana 24:2
Vrstni red: Lokateks Trata 25, Luka Koper 21, Aikea Antena Portorož 17, Hrast 14, Krim 11, Skala 10, Agrochem DU Šempeter 8, Košana 6.
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike