Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 10. 2018,
14.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Andreja Klepač teniški globus

Sreda, 17. 10. 2018, 14.13

5 let, 6 mesecev

Andreja Klepač še drugič zapored na sklepnem turnirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Andreja Klepač | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Letošnji zaključni turnir najboljših teniških igralk na svetu ne bo minil brez slovenske udeležbe. Od  21. do 28. oktobra se bo najboljših osem posameznic in osem parov na svetu pomerilo na turnirju WTA Finals v prestižnem Singapurju. Med udeleženkami je tudi Slovenka Andreja Klepač.

Koprčanka Andreja Klepač, ki tekmuje pod okriljem Teniškega kluba Murska Sobota, skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez tvori eno najboljših teniških dvojic na svetu. Andreja in Maria že drugo leto zapored končujeta sezono v samem svetovnem vrhu.

Zmaga na turnirju na Majorki je Andrejina šesta v karieri, poleg slavja na Balearih pa sta skupaj zmogli še tri finalne uvrstitve (Brisbane, Doha, Charlestone) ter številne uvrstitve v polfinale in četrtfinale, tako na turnirjih za grand slam kot tudi turnirjih Premier Mandatory.

Andreja Klepač ima že nekaj časa težave s komolcem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač ima že nekaj časa težave s komolcem. Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja bo storila vse, da bo še pravi čas pripravljena

Kot povsod v vrhunskem športu je žal tudi Andrejo ovirala poškodba (komolec), ki je preprečila marsikatero zmago, a je našla rešitev in rehabilitacijo, ki bo pripomogla k boljši igri v Singapurju.

"Zelo sem vesela, da sva se z Mario že drugič zapored uvrstili na zaključni turnir sezone v Singapur, kjer se pomeri osem najboljših dvojic na svetu. Čeprav sem v zadnjem delu sezone igrala z bolečino v komolcu, so naju konstantni rezultati pripeljali do finala. Z Mario se zelo dobro razumeva, kar se zagotovo pozna. Dejali sva, da bova živeli za zaključni turnir. Rehabilitacija komolca poteka v redu in skladno s pričakovanji, na turnirju pa bova naredili vse, da bova na dan prve tekme odlično pripravljeni."

"Prepričan sem, da v Singapurju lahko naredimo nekaj velikega." | Foto: Vid Ponikvar "Prepričan sem, da v Singapurju lahko naredimo nekaj velikega." Foto: Vid Ponikvar

Trener Klepačeve pričakuje nekaj velikega

Na omenjeno dvojico je ponosen tudi Primož Starčič, dolgoletni trener Klepačeve. "Ponosen sem na njiju, tudi zato, ker sta na OP Francije v osmini finala premagali sestri Williams. Ko si na zaključnem turnirju WTA Finals, ti je dana priložnost, da narediš nekaj velikega, nekaj odmevnega. Vse bomo naredili, da bosta v danem trenutku sposobni odigrati najboljšo tekmo v karieri. Prepričan sem, da v Singapurju lahko naredimo nekaj velikega."

Dalila Jakupović
Sportal Jakupovičeva uspešna v Luksemburgu
tenis
Sportal Teniška igralca dobila dosmrtno prepoved igranja
Simona Halep
Sportal Halepova bo drugo leto po vrsti prezimila na 1. mestu WTA
Ne spreglejte