GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
1 11.12.2017 21:24:07

KOCKA JE PADLA! Znana je usoda prvega moža Rijeke in s tem tudi Matjaža Keka! In to s kakšno ODLOČNOSTJO članov kluba!

Profimedia
Na Reki so sprejeli izjemno pomembno odločitev za prihodnost hrvaškega prvaka!

Skoraj 98 odstotkov članov nogometnega kluba Rijeka, ki so se udeležili ankete, je podprlo namen predsednika kluba Damirja Miškovića, da bi prevzel večinski lastniški delež v klubu in nadaljeval voditi hrvaškega nogometnega prvaka. Trener Rijeke Matjaž Kek je pred anketo napovedal, da bo zapustil moštvo, če Mišković ne bo ostal na čelu kluba.

Na anketno vprašanje, ali želite, da predsednik Damir Mišković ostane na čelu Rijeke, je glasovalo nekaj več kot 2700 izmed približno 5700 polnoletnih članov kluba. Proti je bilo 60 članov ali 2,2 odstotka, so danes sporočili na spletni strani HNK Rijeka, ki ima približno 8000 članov.

Uprava kluba se je tudi zahvalila vsem članom, ki so se udeležili ankete ter vsem navijačem in navijaški skupini Armada za podporo in navijanje na nedeljski tekmi proti Slavenu Belupu, ki jo je Rijeka dobila na Rujevici z 2:0.

Mišković je prejšnji teden povedal, da je pripravljen prevzeti večinski lastniški delež v klubu, če bo dobil podporo večine članov kluba.

Takrat je pojasnil, da se Rijeka od leta 2014 sama financira ter da je nastopil čas za ločitev od italijanskega sklada Social Sport, ki je prevzel reški klub pred petimi leti, ko je bila
Rijeka pred vrati hrvaške druge nogometne lige. Predsednik kluba je potrdil, da je s svojo družino pripravljen prevzeti 70-odstotni delež kluba in s tem tudi vodenje kluba v prihodnje.

Reški župan Vojko Obersnel je prejšnji teden pojasnil, da ima Social Sport obveznost ponuditi svoj delež najprej mestu Reka, ki je leta 2012 prodalo večinski delež italijanskemu skladu. Obenem je izpostavil, da bo o prevzemu deleža od italijanskih vlagateljev odločal mestni svet, a verjetno ne bodo izkoristili te pravice, tako da ne bo ovir, da večinski delež prevzame Mišković ali kdo drug.

Obresnel je dejal, da si kot župan želi, da bi mesto zadržalo 30-odstotni delež v klubu, kot je bilo doslej, ter da obstaja možnost za prodajo manjšega deleža zasebnikom, predvsem navijačem, je poročal reški časni Novi list na svoji spletni strani.

Trener Kek je prejšnji teden zmago Rijeke proti Milanu v zaključni tekmi reškega moštva v letošnji evropski nogometni ligi posvečal Miškoviću in njegovi družini.

"Izjemno nam je pomemben predsednik Mišković, ki je žrtvoval čas, denar in družino, da bi čim več dal klubu. Menim, da smo nekako poravnali z zmago proti Milanu. Zmaga ne pomeni veliko za tekmovanje, ker smo že prej izpadli, a kaže, da lahko storimo velike stvari, ko držimo skupaj", je povedal Kek po četrtkovi tekmi z Milanom na hrvaški televiziji (HTV).

Članki iz rubrike