Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2017,
20.42

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser motokros

Četrtek, 16. 11. 2017, 20.42

6 let, 5 mesecev

Gajser tudi v letu 2017 najboljši motošportnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tim Gajser | Foto Arhiv AMZS

Foto: Arhiv AMZS

Na tradicionalni podelitvi priznanj najboljšim slovenskim motošportnikom v iztekajočem se letu je glavno nagrado večera, priznanje za motošportnika leta 2017, dobil motokrosist Tim Gajser, ki je sezono končal na petem mestu elitnega razreda MXGP v svetovnem prvenstvu.

Za najboljšega slovenskega motokrosista je to že tretje zaporedno priznanje krovne zveze AMZS, lani ga je dobil za naslov svetovnega prvaka v tem razredu, leto pred tem pa za naslov svetovnega prvaka v šibkejšem razredu MX2.

Na podelitvi v ljubljanski Festivalni dvorani so nagradili še številne druge športnike za dosežke v letu 2017, izstopali so tisti z mednarodnimi uspehi, pa tudi vse prvake domačih tekmovanj, priznanja pa so dobili tudi prireditelji največjih tekem na tem področju v Sloveniji ter večkratni državni prvaki.

Gajser: Vsi te lovijo, ko imaš številko ena

"Dosti težje je braniti naslov kot pa ga osvojiti. Vsi te lovijo, ko imaš številko ena, tako da mi je bilo lažje, ko sem prišel kot novinec in postal prvak. Zdaj sem naslov izgubil, a upam, da bo nekoč spet v mojih rokah," se je ob zahvali za priznanje in čestitkam vsem prejemnikom priznanj na minulo sezono ozrl Gajser, zmagovalec treh dirk v sezoni 2017. A ta je že končana, sam pa že gleda naprej: "Pravkar sem prišel iz Italije, kjer smo že testirali nove motorje. Oprema je dobra in upam na najboljše."

AMZS je sicer na današnji prireditvi podelila številne pokale in priznanja. Ob tistih za dosežke na domačih tleh so izstopala še priznanja za najboljše po posmeznih panogah, dobili so jih Marko Jerman (cestno hitrostni motociklizem), Jaka Završan (enduro/cross country), Anže Dovjak (karting), Tim Gajser (motokros), matej žagar (speedway) ter Severin Sajevec (trial).

Najboljši so dobili tudi priznanja za mednarodne uvrstitve: Marko Jerman za 6. mesto na SP v vztrajnostnih dirkah, Jan Poropat za 1. mesto na EP v minimotu, Matej Žagar za 7. mesto v SP v speedwayu, Tim Gajser za 5. mesto na SP v motokrosu, Ian Oskar Katanec za 8. mesto na EP v motokrosu v EMX open, Janez Remše za 8. mesto na SP med prikoličarji, Jan Pancar za 10. mesto na EP v motokrosu v EMX open, Jaka Peklaj za 16. na SP v motokrosu v MX 65, motokros reprezentanca (Gajser, Pancar, Peter Irt) za 12. mesto na ekipnem SP, Darko Škibin za 4. mesto na EP v starodobnem motociklizmu, Milan Špendal za 4. mesto na EP v starodobnem motociklizmu, Bor Klemenc za 4. mesto v evropskem pokalu v cestno hitrostnem motociklizmu, Jaka Gorjan za 2. mesto v evropskem pokalu v cestno hitrostnem motociklizmu, Martin Mihič za 3. mesto v srednjeevropski coni v kartingu, Katja Pivk za 1. mesto v srednjeevropski coni v kartingu, Nik Stefančič za 3. mesto v srednjeevropski coni v kartingu ter Roman Fikfak za 2. mesto v srednjeevropski coni v kartingu.

Dolgoletni speedwayski delavec in pred tem tudi tekmovalec Janez Tomažič je dobil posebno priznanje za življenjsko delo oziroma za prispevek in dolgoletno delo v motošportu, podelili pa so tudi eno kristalno čelado - dobijo jih tekmovalci za pet naslovov prvaka -, tokrat jo je po peti lovoriki v kartingu prejel Martin Mihič.

Ne spreglejte