Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
6 13.11.2018 16:23:19

NOV UDAREC ZA (ZAČASNEGA) SLOVENSKEGA SELEKTORJA: Ostal brez še enega udarnega aduta!

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca se bo na zadnjih dveh tekmah lige narodov proti Norveški in Bolgariji morala znajti brez kapetana Bojana Jokića. Slednjega v sredo čaka zdravniški pregled, a je že zdaj bolj ali manj jasno, da zaradi poškodbe ne bo mogel igrati.

"Ni ravno najboljše, čutim bolečino, tako da bomo jutri opravili magnetno resonanco, da vidimo, kako je. Na igrišču praktično še nisem treniral, tako da ni ravno obetavno. Težko je verjeti, da bom pomagal na teh dveh tekmah," je dejal Jokič in dodal, da je o stanju poškodbe petnice povedal tudi selektorju in mu tako omogočil, da pravočasno pokliče Andraža Struno.

Kot pravi Jokić, ki bo tako manjkal kot denimo Jan Oblak, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Tim Matavž in pa na prvi tekmi tudi kaznovani Josip Iličić, bo z reprezentanco ostal do prve tekme in do takrat bo soigralcem pomagal z nasveti in izkušnjami.

Te bi lahko v izbrano vrsto prinesel tudi Kevin Kampl, ki pa se je odločil za slovo od reprezentance. "Škoda, ker se je tako odločil. Je dober igralec, a star šele 28 let in bi tako lahko še nekaj časa igral. Spoštujem pa njegovo, osebno odločitev. Želim mu vse najboljše," je o nenadnem zaključku Kamplove reprezentančne poti dejal Jokić.



Če bi igral, bi bil eden kandidatov za kapetana ob Jokićevi odsotnosti, tako pa si bo na levico kapetanski trak nadel nekdo drug. "Za kapetana se bomo še odločili, ampak nekako smo vedno gledali tako, da je kapetan tisti z največ nastopi," pravi Jokić.

Ob dejstvu, da zgoraj našteti igralci ne morejo, ne smejo in nočejo igrati, bi tako čast nošenja kapetanskega traku lahko pripadla Romanu Bezjaku (26 nastopov), Andražu Struni (25), Benjaminu Verbiču (19), Robertu Beriću (18), Mihi Mevlji (15) ...

Slovenija se bo v petek v Stožicah merila z Norveško, v ponedeljek v Sofiji pa še z Bolgarijo. Izbranci Igorja Benedejčiča morajo na obeh tekmah slaviti, če si želijo obstati v ligi C.

Članki iz rubrike