Milanič je pošteno priznal: Gol je bil iz ofsajda

Odlično vzdušje v polnem Ljudskem vrtu, razplet brez zmagovalca, sodniške napake, srčna in bojevita predstava Maribora in Mure, to je bil derbi 20. kola 1. SNL.
Fotografija: Maribor je ob napakah sodnikov ušel porazu, Mura je bila še tretjič v sezoni nerešljiva uganka za vijolične. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Maribor je ob napakah sodnikov ušel porazu, Mura je bila še tretjič v sezoni nerešljiva uganka za vijolične. FOTO: Tadej Regent/Delo

Derbi uvodnega kola drugega dela ligaške sezone pred 10.600 navijači, med njimi dobrimi 2500 soboškimi, je ponudil več, kot je bilo pričakovati in želeti. Maribor je ob napakah sodnikov ušel porazu, Mura je bila še tretjič v sezoni nerešljiva uganka za vijolične. Razplet z 1:1 je bil sprejemljivejši za Maribor, manj za Muro.

"Raje bi govoril o tekmi, dogodkih, kot o sodnikih. Da, priokus je grenak, toda odločitve so bile takšne, kot so bile. Ne moremo jih spremeniti," je bil do sodniške zasedbe prizanesljiv soboški trener Ante Šimundža.



Gostujoči tabor je vznemirila 62. minuta in izenačujoči gol Marcosa Tavaresa, ki ga glavni sodnik Nejc Kajtazović ne bi smel priznati. A krivec ni bil Kranjčan, sicer nekaj let trn v vijolični peti, marveč njegov pomočnik Dejan Povšnar ob avt črti, ki je bog ve kaj gledal in razmišljal, ko je žoga prišla do povsem samega in neoviranega zimzelenega mariborskega kapetana. Bil je debelo v ofsajdu.


Obradović junak prvega polčasa


Muro je v prvem polčasu dvakrat rešil vratar Matko Obradović. Z golove črte je ubranil strela z glavo Saše Ivkovića in Dina Hotića, Mura je po obrambnih prvih 45 minutah odgovorila s premikom globoko na zadnjo domačo branilsko vrsto na začetku drugega polčasa in bila nagrajena za gol, ki ga je po odbiti žoge od prečke, ki jo je zatresel Rok Sirk, z glavo dosegel Amadej Maroša.

Maribor je prednost pred Olimpijo, ki bo jutri igrala v Krškem, povečal z devet na deset točk. FOTO: Tadej Regent/Delo
Maribor je prednost pred Olimpijo, ki bo jutri igrala v Krškem, povečal z devet na deset točk. FOTO: Tadej Regent/Delo


Maribor je bil v zaključnih minutah vztrajen in še enkrat srečen. Po prodoru Žana Karničnika in rahlo neposrečenemu posredovanju Denisa Klinarja, ki je na robu kazenskega prostora, a znotraj njega, udaril po nogi tekmeca, Kajtazović ni imel poguma, da bi dosodil kazenski strel.

"Da, bila je sodniška napaka. Toda prav tako sem videl napake v našo škodo. Mislim, da pomočniki niso bili povsem v tekmi, premalo so pomagali glavnemu sodniku," je mariborski trener Darko Milanič pošteno priznal, da Tavaresovega gola ne bi smelo biti, in tudi ošvrknil slabo dnevno formo sodniške ekipe.


Deset točk prednosti


"Tekme, žal, nismo zmagali. Vse smo dali od sebe, toda omejile so nas tudi poškodbe," je med drugim izpostavil Milanič, ki pa je kljub "izgubi" dveh točk lahko zadovoljen.

Maribor je prednost pred Olimpijo, ki bo jutri igrala v Krškem, povečal z devet na deset točk. Nemara bi Muri dve več koristili kot Mariboru.

Preberite še:

Komentarji: