Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.05.2016 15:37:22

Marguč in Zorman se v polfinalu lige prvakov ne bosta srečala

vszi
Znana sta polfinalna para zaključnega turnirja najboljše četverice rokometne lige prvakov v Kölnu. V polfinalu, ki bo 28. maja, se bodo rokometaši Vive Tauron Kielce pomerili s Paris Saint Germainom, rokometaši Kiela pa z Veszpremom. Tekma za tretje mesto in finale bo 29. maja.

Slovenija bo imela na zaključnem turnirju najboljše četverice najelitnejšega evropskega rokometnega klubskega tekmovanja dva predstavnika. Za poljske Kielce bo zaigral Uroš Zorman, za madžarski Veszprem pa Gašper Marguč. Slovenska reprezentanta se v polfinalu lige prvakov ne bosta srečala.

Slovenijo je v letošnji sezoni med rokometno elito prestavljal državni prvak, Celje Pivovarna Laško, ki se ni uvrstil v izločilne boje.



Na 14 tekmah so dvakrat premagali turški Bešiktaš, enkrat poljsko Wislo iz Plocka ter remizirali z nemškim Kielom, po dvakrat izgubili z madžarskim Veszpremom, francoskim PSG in nemškim Flensburgom, po enkrat z Wislo in Kielom ter skupno osvojili sedem točk, kar je bilo premalo za napredovanje.

Matjaž Brumen je z makedonskim Vardarjem iz Skopja obstal v četrtfinalu. V osmini finala pa so se poslovili Matej Gaber, Dragan Gajić, Vid Kavtičnik in Jure Dolenec (vsi Montpellier), Simon Razgor (Meškov Brest) in Dean Bombač (Pick Szeged).

Značke: marguč, liga-prvakov

Članki iz rubrike