NOGOMET

Ognjeni lahko požgejo sanje Lionela Messija

Danes na nogometnem mundialu v središči pozornosti tekma Argentina - Hrvaška. Portugalec Cristiano Ronaldo je proti Maroku zabil še svoj četrti gol na tem SP.
Fotografija: Lionel Messi in Luka Modrić se dobro poznata iz obračunov Barcelone in Real Madrida, zdaj bosta rivala še na reprezentančni ravni. Foto: AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi in Luka Modrić se dobro poznata iz obračunov Barcelone in Real Madrida, zdaj bosta rivala še na reprezentančni ravni. Foto: AFP

LJUBLJANA – Pred derbijem v skupini D svetovnega prvenstva v nogometu vre na Hrvaškem in v Argentini. Naši južni sosedi po zmagi proti Nigeriji (2:0) vzneseno pričakujejo dvoboj svojih ljubljencev proti Lionelu Messiju in druščini, ki je klecnila v uvodnem dvoboju z Islandijo (1:1), v z nogometom obnoreli južnoameriški državi pa so tragično doživeli tudi zapravljeno enajstmetrovko kapetana in prvega zvezdnika gavčev. Hočeš nočeš, za Argentince je danes zmaga imperativ, nič manj ambiciozno pa v tekmo ne bodo šli niti ognjeni iz naše soseščine.

Ozračje v hrvaški reprezentanci se je ekspresno umirilo, potem ko je selektor Zlatko Dalić domov poslal napadalca Nikolo Kalinića, ki ni bil pripravljen s klopi vstopiti v igro proti Nigerijcem, dan zatem pa je pred treningom prijavil poškodbo hrbta. Dalić je pridobil avtoriteto s tem, ko je v kali zatrl porast egotripa, njegovo potezo so pozdravili vsi, nenadoma so se potuhnili tudi nekateri drugi nezadovoljneži v taboru kockastih. »Uporabil bom vse informacije, ki jih imam na voljo,« je Dalić potrdil, da mu bodo glede igre Lionela Messija v pomoč tudi izkušnje vezista ​Ivana Rakitića, ki si v Barceloni deli slačilnico z genialno desetko.


»Ni perfektnega načina, kako ustaviti Messija, on je najboljši gralec na svetu. Medtem ko en odličen igralec lahko naredi dober rezultat, odlično moštvo to opravi še lažje. V tekmo bomo šli bolj sproščeni kot Argentinci,« sporoča Dalić, ki bo v primerjavi z uvodnim dvobojem postregel s spremembo ali dvema v udarni zasedbi. Odlični vezist Luka Modrić sicer ni na ravni Messija, toda Hrvati verjamejo, da imajo v seštevku boljšo ekipo. Odličnega vratarja (Subašić), uglašeno obrambo (Strinić, Lovren, Vida, Vrsaljko), zvezdniško in harmonično zvezno vrsto (Modrić, Rakitić, Perišić) in zelo nevaren napad (Kramarić, Mandžukić, Rebić). Tokrat Dalić na igrišče ne bo poslal tako ofenzivne zasedbe kot proti Nigeriji, verjetno bo enega izmed napadalcev zamenjal Milan Badelj, ki bi znal ob živce spraviti Messija.

Bo hrvaški selektor Zlatko Dalić (levo) taktično prelisičil argentinskega kolega Jorgeja Sampaolija? Foto: AFP
Bo hrvaški selektor Zlatko Dalić (levo) taktično prelisičil argentinskega kolega Jorgeja Sampaolija? Foto: AFP

Pred prvim zvezdnikom Argentine, ki bo v nedeljo dopolnil 31 let, in selektorjem Jorgejem Sampaolijem je izjemno zahtevna naloga. Javnost Sampaoliju narekuje, da na klopi pusti vse slabšega Angela Di Mario in v ogenj od prve minute pošlje Cristiana Pavona, ki je poživil igro in nekoliko razbremenil Messija že v zadnjih minutah tekme z Islandijo. »Naučili se bomo, zakaj se nam je to zgodilo, in zbrali moči, da dobimo naslednjo tekmo,« je Sampaoli sporočil takoj po remiju z Islandijo. Pritisk je vse večji, saj ima na klopi takšna asa, kot sta Gonzalo Higuain in Paulo Dybala, ki je menda nekompatibilen z Messijem, po drugi strani pa je obramba preveč prepustna za uresničitev najvišjih ciljev. Bomo drevi v Nižnem Novgorodu videli veliki zasuk Argentine na tekmi, ki jo bo sodil Uzbekistanec Ravšan Irmatov?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije