Kevin-Prince Boateng nič več za Las Palmas

Boateng klub s Kanarskih otokov zapušča iz osebnih razlogov. Ni še znano, kje bo nadaljeval kariero.

Objavljeno
16. avgust 2017 15.45
BRASIL-WORLDCUP/
L. Z.
L. Z.
Las Palmas - Nekdanji ganski nogometni reprezentant Kevin-Prince Boateng je prekinil pogodbo s španskim prvoligašem Las Palmasom. Tridesetletni v Berlinu rojeni napadalec je sporočil, da ne bo več sodeloval s klubom s Kanarskih otokov zaradi osebnih razlogov.

Boateng je za Las Palmas igral eno sezono in se je letos maja odločil, da bo podaljšal pogodbo za še tri leta, a je izkoristil možnost v pogodbi, ki mu omogoča predčasni odhod. Za zdaj še ni znano, v katerem klubu bo nadaljeval svojo kariero. Med razlogi, ki jih je navedel za odhod, je bila tudi želja, da bi bil bližje družini. Njegova žena Melissa Satta in sin Maddox Prince živita v Italiji, poroča STA.

Boateng je bil lani z desetimi goli najboljši strelec Las Palmasa v španski la ligi. Postal je tudi eden od štirih nogometašev, ki so bili strelci v štirih najmočnejših evropskih nogometnih ligah, torej v španski, angleški, nemški in italijanski prvi ligi. Boateng je ob Las Palmasu v Nemčiji gole dosegal še za Hertho in Schalke 04, v Angliji za Portsmouth in v Italiji za Milan, s katerim je igral tudi v četrtfinalu lige prvakov.