Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.04.2018 21:42:24

ACH Volleyju 15. zvezdica

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja še svoj 15. naslov državnega prvaka. V tretji tekmi finala državnega prvenstva so v Tivoliju še tretjič premagali v zadnjih letih največjega tekmeca Calcit Volley iz Kamnika, tako kot na prvih dveh tekmah so bili tudi tokrat boljši brez izgubljenega niza, zmagali so s 3:0 (17, 16, 20).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).

* ACH Volley: Flajs, Đirlić 14, Babkov 9, Kovačič, Purič 14, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec 5, Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik 6, Videčnik 8.
* Calcit Volley: Pereira 5, Hribar, Golob, Novljan 1, Ratek, Gil 5, Vidmar 4, Okroglič 4, Štalekar 2, Kvas 1, Lakner 3, Štembergar Zupan 8.


Za igralce ACH Volley je to 14. zaporedni naslov in sedmi, odkar ima klub sedež v Ljubljani. Do njega so prišli brez poraza, dobili so vseh 28 tekem državnega prvenstva. To se je zgodilo prvič po sezoni 2011/12.

Tudi v tretji tekmi so od začetka do konca nadzorovali položaj, tekmecem niso dovolili niti enega resnega vodstva. Boljši so bili v vseh elementih, izrazito premoč so imeli v bloku, bolje so servirali in sprejemali. Kamničanom je manjkala svežina, medtem ko se pri domačih dolga sezona ni poznala. Trener ACH Zoran Kedačič je zaradi daljše klopi in manj težav s poškodbami skozi sezono precej več rotiral igralce, tako da so finale dočakali precej bolj spočiti kot tekmeci.

Da si Ljubljančani nikakor ne želijo podaljšati finalnega dvoboja, je pokazal že začetek. Po hitrem postopku so povedli s 4:1, a to niso bili odločilni trenutki prvega niza. Kamničani so se namreč vrnili v dvoboj, celo povedli s 7:6, toda sledila je serija sedmih zaporednih točk gostiteljev. Za te so bili najbolj zaslužni servisi Jana Brulca in pa bloki Petra Đirlića in Dika Puriča. Brulec je z odličnim servisom poskrbel tudi za do takrat najvišje vodstvo Ljubljančanov v nizu (21:13), že takrat je bilo jasno, kdo bo zmagovalec niza.

Prav nič boljšega odpora gosti niso nudili niti v drugem nizu. Že pri prvem tehničnem odmoru so imeli domači po delnem izidu 5:1 prednost treh točk, po zaslugi razpoloženega Puriča pa so povedli s 14:9. Prednost so vzdrževali, ob koncu pa so jo še povečali.

Mnogi v dvorani so mislili, da bodo gostitelji v tretjem nizu vendarle nekoliko stopili s plina, a se to ni zgodilo. Tokrat se sicer niso odlepili povsem na začetku, prvo občutnejšo prednost so si priigrali po točki Đirlića za 10:7. Prednost so nato še povišali na šest točk (18:12), potem pa so se nekoliko prehitro začeli veseliti in Calcit se je približal na dve točki zaostanka (20:22). Toda odlični servisi Dimitrija Babkova so zaustavili gostujoči nalet, oranžni zmaji so osvojili tri zaporedne točke in vnovič postali prvaki.

V letošnjem finalu je bil ACH Volley, sicer tudi pokalni zmagovalec, izrazito boljši tekmec, vseeno pa mu ostaja grenak priokus, da je edino tekmo proti domačim tekmecem izgubili prav proti Kamničanom, ki so jih premagali v polfinalu srednjeevropske lige.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike