Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kek podaljšal pogodbo z Rijeko za tri leta

Deli na:
Kek podaljšal pogodbo z Rijeko za tri leta

Foto: Drago Wernig - Taka

Slovenski nogometni trener Matjaž Kek je podpisal novo triletno pogodbo s hrvaškim nogometnim klubom Rijeka.

Tega je v prejšnji sezono pripeljal do prvega naslova hrvaškega prvaka in do novega pokala. Kek je Rijeko vodil v prejšnjih štirih sezonah, letos pa so ga izbrali za najboljšega nogometnega trenerja na Hrvaškem.

Potem ko je predsednik kluba Damir Mišković na včerajšnji novinarski konferenci na Reki objavil, da sta Kek in športni direktor kluba Srećko Juričić podaljšala pogodbi za naslednja tri leta, je slovenski nogometni strokovnjak izjavil, da je eden najbolj srečnih ljudi, ker je imel priložnost biti v klubu, ko so se uresničile sanje generacij navijačev, so objavili na spletni strani reškega kluba.

Kek se je zahvalil, ker so mu zaupali vodenje kluba še za tri leta. "Rijeka ima svojo pot, v enem zanosu je storila tisto, kar je malokdo verjel", je izjavil Kek, ki je postal trener z najdaljšo delovno dobo v reškemu prvoligašu.



Izrazil je zadovoljstvo nad dosedanjimi uspehi. "Pogodba je zame samo čast in priznanje, čas bo pokazal, ali sem zaslužil novo pogodbo. Bodite prepričani, da bom za klub storil vse, kar lahko," je povedal Kek, ki je v hrvaških medijih ocenjen kot najpomembnejša okrepitev Rijeke v tem prestopnem roku.

Juričić je poudaril, da bodo skušali ubraniti prvo mesto v hrvaški nogometni ligi kot tudi pokalu, poskušali pa se bodo prebiti v skupinski del liga prvakov.

Rijeka bo pot proti ligi prvakov začela prihodnji teden, ko se bo v drugem predkrogu kvalifikacij pomerila z zmagovalcem obračuna med valižanskim New Saints in gibraltarsko Europo.