Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
13.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije film televizija biografski film pustolovščina Charlie Hunnam Robert Pattinson Sienna Miller Tom Holland

Sreda, 30. 8. 2017, 13.25

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Izgubljeno mesto Z (The Lost City of Z)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Izgubljeno mesto Z (The Lost City of Z)

Zvezdniška igralska zasedba v neverjetni resnični zgodbi o britanskem raziskovalcu, ki je na potovanju v Amazoniji na pragu 20. stoletja odkril dokaze o do takrat neznani napredni civilizaciji, leta 1925 pa se je za njim izgubila vsaka sled.

ZDA/2016/135 min.
Režija: James Gray
Igrajo: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland, Angus Macfadyen
Žanr: Pustolovska biografska drama
Ocena IMDb: 6,7/10

Film prikazuje neverjetno resnično zgodbo o britanskem raziskovalcu Percyju Fawcettu, ki na potovanju v Amazoniji na pragu 20. stoletja odkrije dokaze o prej neznani, napredni civilizaciji.

Čeprav je postal tarča posmeha znanstvenih kolegov, ki so domorodce označili za divjake, je Fawcett ostajal še naprej odločen in se z ženo, sinom in svojim pomočnikom v džunglo vračal znova in znova, vse do svojega skrivnostnega izginotja leta 1925.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Molk (Silence)

Izgubljeno mesto Z (The Lost City of Z) | Foto:


Zanimivosti:

• Režiser filma James Gray (Priseljenka) je scenarij priredil po istoimenski biografski knjigi Davida Granna iz leta 2009, osnova zanjo pa je bil avtorjev časopisni članek iz leta 2005.

• Gray je pred začetkom snemanja filma pisal režiserju Apokalipse zdaj (1979) Francisu Fordu Coppoli in ga prosil za nasvet glede snemanja v deževnem gozdu.

Coppola mu je udgovoril v dveh besedah: "Ne odidi." Enak nasvet je Coppola pred začetkom snemanja Apokalipse zdaj prejel od Rogerja Cormana.

• Po prvotnih načrtih bi moral Percyja Fawcetta igrati Benedict Cumberbatch, ker pa je bil igralec zaseden s snemanjem filma Doctor Strange (2016), je tega odigral Charlie Hunnam (Ognjeni obroč, Kralj Arthur: Legenda o meču). Kot morebitnega igralca so omenjali še Brada Pitta.

Tom Holland (Nemogoče) je moral med produkcijo nositi umetne brke, saj mu še niso pognali pravi. Mladi igralec je med drugim plaval v reki, ker ni vedel, da je v njej polno krokodilov, na zadnji snemalni dan pa si je nesrečnik zlomil nos.

• Film so snemali na 35-milimetrski trak, kar je nekoliko podražilo in logistično otežilo produkcijo. Režiser filma meni, da se je ta odločitev nazadnje izkazala za pravilno, saj je obstajala velika verjetnost, da bi vlaga poškodovala računalniško opremo in popolnoma ustavila produkcijo.


Napovednik filma Izgubljeno mesto Z:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte