Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
18.55

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,81

2

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Georgina Rodriguez Juventus

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 18.55

5 let, 9 mesecev

Predstavitev Cristiana Ronalda

Veliki Ronaldo začenja novo avanturo: Odločitev ni bila težka #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,81

2

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je danes z zdravniškimi pregledi sklenil 112 milijonov vreden prestop v Juventus, kjer bo igral naslednje štiri sezone. V Torino je v nedeljo prispel z dekletom, mamo in najstarejšim sinom, v ponedeljek pa stopil še pred radovedne novinarje.

Cristiano Ronaldo
Sportal Prestop stoletja potrjen: Juventus za Ronalda odštel več, kot se je govorilo

Niso sanje, prestop Ronalda iz Reala v Juventus je postal resničnost. Po opravljenem zdravniškem pregledu je pozdravil tudi nove soigralce in trenerja Massimilana Allegrija, potem pa stopil še pred novinarje z vseh koncev sveta.

''Odločitev ni bila težka, saj je Juventus izjemen klub. Najboljši v Italiji, ima odličnega trenerja, odličnega trenerja, zato odločitev ni bila težka,'' je na predstavitveni novinarski konferenci povedal Cristiano Ronaldo

"Sem vesel in motiviran"

''Po Sportingu, Manchestru in Realu sem izbral nov izziv. Rad imam izzive, saj ljubim to, kar počnem. Sem zelo samozavesten, da bom tudi tukaj nadaljeval uspešno pot. Z Realom sem osvojil vse, a čas je za novo poglavje v moji karieri. Sem vesel in motiviran, želim dokazati tudi v Italiji, da sem vrhunski igralec," je še dodal.

Napovedal boj za ligo prvakov 

33-letni portugalski zvezdnik je napovedal boj za ligo prvakov: ''Seveda bo to cilj. A ne samo to, želim osvojiti tudi Scudetto in pokal. A moramo biti potrpežljivi, saj je to turnir, ki ga ni lahko osvojiti. Juve je bil velikokrat blizu in ve, kako težko je. Moramo biti potrpežljivi in videli bomo, kaj se bo zgodilo,'' je še dodal Ronaldo, ki se bo treningom stare dame pridružil 30. julija. Kdaj ga bomo videli prvič videli v novem dresu, še ni jasno. 

Cristiano Ronaldo
Sportal Ozadje posla stoletja: zakaj utegne Cristiano Ronaldo res prestopiti v Juventus?

Ronaldu na desetine milijonov, stari dami prav tako

Ronaldo v Torinu ne bo igral zastonj, na leto mu bo samo s plačo po vseh davkih kapnilo 30 milijonov evrov, a tudi pri Juventusu si že manejo roke.

V prvih 24 urah po uradnem prestopu zvezdnika Reala k italijanskemu prvaku so po poročanju italijanskega Yahoo Sport prodali 520 tisoč dresov.

Eden stane 104 evre, je pa res, da velik odstotek od prodaje pobere tudi proizvajalec Adidas.

Neverjetna zapuščina

Real Ronaldo zapušča po skoraj desetletju. V tem času je z njim osvojil kar štiri naslove evropskega prvaka, od tega zadnje tri v zadnjih treh letih.

Dvakrat je bil španski prvak, trikrat svetovni klubski prvak, osvojil je še dva evropska in dva španska superpokala, veselil pa se je tudi dveh lovorik v španskem prvenstvu in dveh v španskem pokalu.

Cristiano Ronaldo je v devetih sezonah pri Realu v povprečju na sezono dosegel 50 zadetkov.  Največ v sezoni 2014/15 - 61. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je v devetih sezonah pri Realu v povprečju na sezono dosegel 50 zadetkov. Največ v sezoni 2014/15 - 61. Foto: Reuters

V 438 tekmah, ki jih je odigral za Real, je zabil neverjetnih 451 golov in postal najboljši strelec v zgodovini največjega nogometnega kluba na svetu.

V času, ki ga je prebil v Madridu, je bil kar štirikrat izbran za najboljšega nogometaša leta na svetu. Enkrat mu je to uspelo v majici Manchester Uniteda, iz katerega je leta 2009 za takrat rekordnih 94 milijonov evrov prišel na Santiago Bernabeu.

Cristiano Ronaldo
Avtomoto Zaposleni v Fiatu: Ni navdušenja nad Ronaldovo pogodbo

Možakar, ki je zvabil Ronalda v Real, ostal brez besed

Nekdanji predsednik Reala Ramon Calderon, ki je bil leta 2009 glavni akter pri prestopu Portugalca iz Uniteda v Madrid, je bil ob novici o prodaji velezvezdnika razočaran.

''Žalostno je, da so prodali igralca, kot je Cristiano Ronaldo. Spomnim se, kako težko je bilo izpeljati njegov prestop, saj ga United ni želel prodati. Zdaj so ga iz rok izpustili za 100 milijonov evrov. Na svetu ni igralca, ki zabije 60 zadetkov na sezono in bi stal le 100 milijonov. To nikakor ni dobra novica za Real, na svetu ni igralca, ki bi zmogel to, kar zmore Ronaldo. Gre za zgodovinsko napako, ki bo Real v prihodnosti še kako tepla,'' je za španski časnik AS potarnal Calderon, ki je še zdaj velik navijač madridskih galaktikov.

Neymar
Sportal V Realu zanikali interes za Neymarja
Cristiano Ronaldo
Sportal Cuadrado potrdil, da bo Ronaldo pri Juventusu nosil sedmico

 

Ne spreglejte