Šport > Nogomet
45 ogledov

Messi v 92. minuti odločil El Clásico

Leo Messi Real Madrid Barcelona EPA
V elitni španski ligi je bil v sklopu 33. kola odigran veliki derbi med madridskim Realom in Barcelono.

Barcelona je v 33. kolu v gosteh ugnala madridski Real (2:3) in se po točkah izenačila z rivali, ki pa imajo odigrano tekmo manj od konkurentov.

Srečanje je bolje odprl Real in domači navijači so že po nekaj sekundah skočili v zrak ob padcu Cristiana Ronalda v kazenskem prostoru, toda enajstmetrovke ni bilo. Portugalec je nato še nevarno streljal z 18 metrov, na mestu je bil Marc-André ter Stegen. Na drugi strani je prvi dober strel sprožil Luis Suárez.

Po četrt ure igre je Real nanizal še nekaj priložnost. Najprej je Karim Benzema slabo streljal z 20 metrov, nato je Ter Stegen ubranil nov poskus Ronalda, v 22. minuti pa je bil blizu zadetka še Gareth Bale. Madridčani so do zasluženega vodstva prišli v 28. minuti, ko se je po predložku s prostega strela Sergio Ramos izognil ofsside zanki in zadel vratnico, odbitek je v mrežo preusmeril Casemiro.

V preostalem delu prvega polčasa je, z izjemo enega močnega strela Luke Modrića, prevladovala Barcelona in že v 33. minuti izenačila, po domiselni akciji je z desetih metrov zadel Leo Messi. Argentinec je imel še pred odmorom na voljo še dve obetavni situaciji, obakrat je meril mimo vrat. Zinedine Zidane je moral že v prvem polčasu opraviti eno menjavo zaradi poškodbe Bala.

Real izenačil z deseterico, nato klonil

Tudi drugi del je bolje začel Real in Gerard Piqué je že v 46. minuti v zadnjem trenutku odbil nevarno podajo s strani. Nato je vratarja pretegnil Toni Kroos, v 54. minuti pa Benzema z vsega treh metrov ni uspel matirati Ter Stegna.

Nato se je spet prebudila Barcelona in v 56. minuti se je lepi priložnosti znašel Paco Alcácer in ciljal točno v Keylorja Navasa, ki je nekaj minut kasneje izjemno ubranil še strel Piquéja z glavo.

Sredi drugega polčasa bi Real skorajda moral povesti, ko je Benzema v protinapadu lepo zaposlil Marca Asensia, ta je pred praznimi vrati iskal Ronalda, Portugalec pa je zgrešil okvir. Takoj zatem se je na drugi strani po podaji Andrésa Inieste sam pred vrati znašel Suárez, odlično je posredoval Navas. 

Festival napadalnega nogometa se je nadaljeval in v 72. minuti je moral Ter Stegen spet pokazati vse svoje spretnosti, ko ga je preizkusil Asensio. Kazen je hitro sledila, v 73. minuti je z 20 metrov natančno meril Ivan Rakitić in zatresel mrežo.

Real je krenil po izenačenje in v 75. minuti je Ronaldo spet testiral Ter Stegna. V 78. minuti pa so se stvari dodatne zapletle za Real, ko je sodnik izključil Ramosa zaradi nevarnega štarta nad Messijem, čeprav branilec napadalca ni pretirano močno zadel.

V končnici je Barcelona zapravila veliko priložnost prek Piquéja, na drugi stani pa je zapretil Ronaldo, a ni bil dovolj natančen. V 86. minuti pa so domači le izenačili, ko je Marcelo podal z leve, na prvi vratnici pa je bil najspretnejši James Rodríguez. Slednji je imel takoj zatem še eno izvrstno priložnost, a ni bil dovolj natančen.

V zadnjih minutah je Madrid še naprej pretil, ob razredčeni obrambi gostov je bil zelo nevaren Asensio, toda odločilnega udarca ni zmogel. In sledila je še ena kazen, saj je Messi natančno zaključil protinapad v 92. minuti in po podaji Jordija Albe odločil zmagovalca.

La Liga, 33. kolo:

Real Madrid - Barcelona 2:3 (1:1)
Casemiro 28., Rodríguez 86.; Messi 33., 92., Rakitić 73.
RK: Ramos (Madrid) 77.

Real Sociedad - Deportivo La Coruña 1:0 (1:0)
Willian José 28.

Celta Vigo - Real Betis 0:1 (0:0)
Brašanac 54.

Las Palmas - Alavés 1:1 (1:0)
Boateng 44.; Ibai 61.
RK: Livaja (Las Palmas) 86.

Espanyol - Atlético Madrid 0:1 (0:0)
Griezmann 73. 

Sevilla - Granada 2:0 (1:0)
Ganso 4., 46.

Málaga - Valencia 2:0 (2:0)
Recio 36., Ramírez 40.

Villarreal - Leganés 2:1 (0:0)
Bakambu 68., 90.; Guerrero 90.

Osasuna - Sporting Gijón 2:2 (1:0)
Meré 19./ag, Kodro 72.; Canella 79., Castro 81.

Ponedeljek:
Eibar - Athletic Bilbao

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.