Šport > Nogomet
2988 ogledov

Trener Zrinjskega o "smešnem" Mariboru

Blaž Slišković Facebook
Iz tabora prvakov BiH prihajajo precej podcenjujoče ocene vijoličastih.

V sredo (ob 19. uri) se bo Maribor v okviru prve tekme 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Mostarju pomeril z Zrinjskim. Štajerci kljub prevetreni zasedbi pri večini strokovnjakov veljajo za favorite, toda moštvo iz BiH se s tem očitno ne strinja. Vsaj ne njihov trener Blaž Slišković.

Pretekli konec tedna so slovenski prvaki opravili generalko pred uvodno evropsko preizkušnjo, v Ljudskem vrtu je ruski Krasnodar prepričljivo slavil (0:2) in deloval premočno. Darko Milanič je morda skril kakšnega aduta, a to njegovega kolega na klopi Zrinjskega ni zaskrbelo, saj je podal zanimivo oceno igre Štajercev.

"Maribor je igral proti zelo kvalitetnemu tekmecu in zato je morda nehvaležno govoriti na takšen način, toda v določenih fazah srečanja je bil kot ekipa, ki jo čakajo kvalifikacije za Ligo prvakov, videti smešno. Krasnodar je prevladoval telesno in taktično, razlika je bila ogromna," je za Dnevni list dejal Slišković.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant je po ogledu omenjene tekme precej bolj optimističen, kot pred nekaj dnevi: "Glede na to, kar sem videl, sem bolj sproščen kot prej. Maribora se nam ni treba bati. Če sem prej govoril, da imamo okrog 35 odstotkov možnosti, sedaj mislim, da so te 10 ali 15 odstotkov višje," je dodal Slišković.

Kdo se bo smejal zadnji?

Iz tabora Maribora je bilo v zadnjih dneh na račun Zrinjskega slišati veliko komplimentov, a se vijoličasti niso odpovedali vlogi favoritov.

Vsekakor bodo izjave Sliškovića slovenskim prvakom služile kot dodatna motivacija. Bomo videli, kdo bo po dveh tekmah izpadel "smešen" ... 

Komentarjev 3
  • marialorca 19:56 11.julij 2017.

    Pri Bošnjakih še FATA zna igrati fuzbal, naj nas skrbijo naši na IČ ali IĆ, ker so se "razvadili" v LV in mislijo, da "koeficient" nadomesti "marljiv trening".

  • Hi5 19:56 11.julij 2017.

    Cigo migo je tale Blaž! Maribor vas bo pohodil

  • Avatar mike1968
    mike1968 19:56 11.julij 2017.

    Blaž legenda!