Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
12.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

1

Natisni članek

Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018 FIFA SP 2018

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 12.00

5 let, 10 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (4. DAN)

Svet se norčuje iz Neymarja, on pa sporoča, da z njim ni hujšega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

1

Kaj od zanimivega obnogometnega dogajanja na svetovnem prvenstvu v Rusiji smo opazili četrti dan tekmovanja?

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Se bo srbska veselica sredi Rusije vpisala v Guinessovo knjigo rekordov?

Nogometašem Srbije in njihovim privržencem se po uvodni tekmi svetovnega prvenstva lahko smeji na ves glas. Z izjemnim strelom kapetana Aleksandra Kolarova so Srbi na štadionu v Samari z 1:0 premagali Kostariko in tako doma kot na prizorišču sprožili veliko evforijo.

Ruski mediji poročajo, da se je lastnik srbske restavracije v Samari Stefan Klokar po zmagi s pomočniki lotil priprave prave srbske veselice, na kateri ni manjkalo domače glasbe, pijače in predvsem jedače. Pripravili so gigantsko pleskavico, s katero so si, po nekaterih zapisih zastonj, lakoto potešili navijači obeh reprezentanc, pa tudi tamkajšnji prebivalci.


Klokar je v želji po novem rekordu na žaru oblikoval dobrih 50-kilogramov težko gmoto mesa, zaposleni pa so se obrnili na Guinnessovo knjigo rekordov v upanju, da jim je uspelo speči najtežjo pleskavico na žaru do zdaj (dozdajšnji rekorder naj bi imel 42 kilogramov). 


"Vedno sem kuhal s srcem. Recept je skrivnost, povedal bom le, da sem uporabil 55 kilogramov mesa, mešanico govedine in jagnjetine. Pečena pleskavica naj bi imela okoli 48 kilogramov. To bi mora biti nov rekord, saj je po uradnih podatkih do zdaj najtežja pleskavica tehtala 42 kilogramov," je za maxbetsport povedal Klokar, ki je za načrten poskus domnevno rekordne peke izbral odličen dan.

Rekord ali ne, Srbi so poskrbeli za bučno zabavo - nedaleč stran je koncertiral celo Goran Bregović - v za zdaj zelo radodarnem mestu v samarski oblasti. Spomnimo, guverner Dmitrij Azarov je strelcu Kolarovu za nagrado izročil ključe avtomobila lada 4x4, ki jih izdelujejo v tem mestu, saj je kot prvi zadel na tamkajšnjem štadionu.

Aleksandar Kolarov
Sportal Kolarov z zadetkom priigral zmago in si prislužil lepo dodatno nagrado

Svet se posmehuje Neymarju

Brazilski zvezdnik Neymar polni družbena omrežja, a ne zaradi svojih nogometnih veščin, ampak zaradi nove pričeske, ki si jo je omislil pred svetovnim prvenstvom. Večina ljubiteljev nogometa nad njegovo novo naglavno podobo, ki jo enačijo s špageti, niso navdušeni. Pa vi?

Prav tako so že med remijem Brazilije s Švico in po njem tarča posmeha postali 26-letnikovi hitri teatralni padci na zelenici, ki so se zgodili ob domnevnih stikih z nasprotniki. Na srečo napadalec Brazilije in PSG-ja po vsem prestanem ni staknil nove poškodbe. "Kar precej prekrškov so Švicarji naredili nad menoj, a ne skrbite, sem v redu. Obolelo mesto hladim z ledom. Nekoliko boli, a ni hujšega," je brazilsko sedmo silo "pomiril" Neymar. 

Argentina, Islandija
Sportal Islandci poskrbeli za nor statistični podatek

Duhovita domislica mehiških navijačev

Skupina mehiških navijačev je poskrbela za duhovito domislico. Nesrečni Mehičan pri ženi ni dobil zelene luči za pot na svetovno prvenstvo, a se je kljub temu znašel v Moskvi, kjer je njegova domovina presenetljivo z 1:0 ugnala Nemčijo.

Njegovi prijatelji so namreč v Rusijo odnesli "skulpturo" iz kartona v naravni velikosti nesrečnika, ki jih spremlja na vsakem koraku. Bodisi pri ogledu tekem na trgu, na stranišču, v postelji ... 

"Mi vieja no me dejo ("Moja stara" je rekla ne)," se glasi zapis na majici Mehičana, ki je ostal doma. Upamo, da je žena "rekla da" vsaj televizijskemu ogledu gringosov.

Kaj nas danes čaka na SP?

Švedska 2018
Sportal Kaj nas čaka danes na SP 2018?

Med zadnjim SP je risal grafite, zdaj on navdihuje umetnost

Mladi brazilski napadalec Gabriel Jesus je leta 2014, ko je njegova domovina gostila svetovno prvenstvo, po stenah objektov risal grafite nogometnih virtuozov, ki so ga navduševali in ga vselej spomnili, zakaj vsak dan gara na nogometnih zelenicah.

Takole je leta 2014 sam risal grafite:

Štiri leta pozneje je 21-letnik član angleškega nogometnega prvaka Manchester City in seveda brazilske izbrane vrste. Zdaj je on tisti, ki navdihuje staro in mlado. V čast svojemu junaku so Brazilci v predelu Jardim Peri v Sao Paolu pobarvali več kot 12 stavb in ustvarili njegovo značilno podobo ob proslavljanju na igrišču - klic, namenjen materi Veri Lucii. 

Danes je sam osrednji lik velikanskega grafita v domači faveli:

Mlajše generacije se tako po novem podijo za žogo in sanjajo pod okoli 34 metrov visokim grafitom Gabriela Jesusa.

Hirving Lozano
Sportal Nov čudež iz Eindhovna: fant, ki je včeraj v Mehiki sprožil potres

Edini mehiški zid, ki ga želijo videti in za katerega bi plačali

Ameriški predsednik Donald Trump buri duhove s svojimi domislicami, ena od teh, ki žalosti množice, je ukaz po postavitvi 3200 kilometrov dolgega zidu na južni meji ZDA z Mehiko, za financiranje katerega je pred tedni prepričeval tudi kongres.

Po izjemni zmagi nad Nemčijo (med tekmo so navijači poskrbeli celo za umetno sprožen potres), pri kateri je blestel vratar Guillermo Ochoa, ki se ni pustil premagati, dodobra pa so mu pomagali tudi igralci, so družbene medije preplavili zapisi, da je to edini zid, ki ga želijo videti v Mehiki in za katerega bi plačali.

Je še Angela Merkel pomislila, da zid ne bi bil slaba ideja?

Preberite še:

Joachim Löw
Sportal Nemški selektor miri javnost: Ni razloga za paniko

Juan Carlos Osorio
Sportal Obmetavali so ga s kritikami, nato je priredil največjo senzacijo SP 2018
Brazilija, Švica
Sportal Mehika šokirala svetovne prvake, spodrsnilo tudi Brazilcem
Mexico City
Sportal Mehiški navijači ob golu bržčas poskrbeli za potres

 

Ne spreglejte