Šport > Košarka
273 ogledov

Poraz Olimpije, prva lovorika pa v rokah Primorcev

Superpokal 2018, Petrol Olimpija - Sixt Primorska
1/18
Anže Petkovšek
Košarkarji Sixt Primorske so še drugič prišli do naslova sredi Ljubljane.

"O rezultatskih ciljih sicer še ni bilo govora, a se potihoma pričakuje boj za lovorike v vseh treh tekmovanjih, kjer nastopamo - slovenski pokal, prvenstvo in Aba2 liga," nam je pred dnevi dejal vodja članske ekipe Sixt Primorske Goran Jagodnik, pred sezono pa je bil optimističen tudi najmlajši košarkar z nastopom v slovenski izbrani vrsti Gregor Glas: "Mislim, da nas čaka dobra sezona. Cilji so visoki, ekipo imamo dobro, upam, da bomo čim več osvojili. Mislim, da smo na ravni Petrol Olimpije in Krke ter da jim bomo konkurenčni."

slovenija jagodnik košarkarska repezentanca trening Intervju Šport Jagodnik: V boj za prav vse lovorike

In če se dan pozna po jutru, potem se besede nekdanjega in sedanjega reprezentanta že uresničujejo. Košarkarji iz Kopra so namreč prišli do druge klubske lovorike, druge v Hali Tivoli. Po zmagi v slovenskem pokalu v minuli sezoni so zdaj v superpokalu zanesljivo ugnali državne prvake - košarkarje Petrol Olimpije. Sixt Primorska je po Olimpiji, Krki in Šentjurju postala šele četrti klub s superpokalno lovoriko.

Dvoboj je bil izenačen le večji del prve četrtine, nato pa je Primorcem uspel delni izid 20:0, z njim so povedli z 31:14. Nato se je začel lov Ljubljančanov, ki pa predvsem zaradi slabe obrambe pod svojim košem dolgo ni bil uspešen. Razlika se je šele v zadnji četrtini spustila pod deset točk, nekajkrat znašala sedem točk, Olimpija pa je pri tem imela še napad. A bližje ni šlo, Sixt Primorska je precej zanesljivo odbil vse nalete in kancu zasluženo slavil s 83:71 (21:14, 45:28, 63:52). 

Pri Petrolu Olimpiji je Blaž Mesiček zbral 14 točk, pri Sixt Primorski pa so izstopali Marko Jagodić Kuridža, ki je bil s 23 točkami (met iz igre 9:10, 7 skokov, indeks 28) izbran za MVP tekme, Lance Harris (20 točk, 4 skoke, 3 podaje) ter Marjan Čakarun (17 točk, 8 skokov, indeks 23).

Superpokal 2018, Petrol Olimpija - Sixt Primorska | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Čeprav je Petrol Olimpija nastopila brez kapetana Mirze Begića - današnji zdravniški pregled je pokazal, da njegovo zapestje ni poškodovano, je visok poraz, predvsem pa nemoč proti agresivni obrambi in neučinkovitost v napadu za trenerja Zorana Martića resno opozorilo pred začetkom bojev v ligi Aba. Ljubljančani bodo ta petek v Stožicah gostili Mornar.

"Vedel sem, da tekma za nas ne bo lahka, saj se nam je poznalo, da smo imeli zaradi reprezentančnega odmora premalo časa za uigravanje. Dokler so bili na parketu tisti, ki niso igrali za svoje državne selekcije, je bila igra zadovoljiva, ko pa sem začel menjati, je ritem strahovito padel. Ne preostane nam drugega, kot da še naprej trdo treniramo," je po tekmi dejal Martić.

Sixt Primorska bo letos nastopala na dveh frontah. Liga Nova KBM se bo začela sredi oktobra, ta teden pa jih čaka že prva tekma v drugi diviziji lige Aba doma proti Sutjeski.

"Danes je zmagala boljša ekipa v vseh pogledih. Če premagaš Olimpijo na njenem terenu, moraš biti zadovoljen, še posebej, če jo nadigraš vseh štirideset minut. Lepo je, da smo Sixt Primorski dali še en naslov, saj s tem pišemo zgodovino," je bil po prvi lovoriki sezone zadovoljen trener Sixt Primorske Jurica Golemac.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.