RECEPT

Mirko Stojić: čevapčiči

Prava specialiteta na poletnih piknikih.
Fotografija: Priprava jedi 1. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Priprava jedi 1. FOTO: Špela Ankele

»Balkansko, internacionalno,« sta dve besedi, s katerima chef Mirko Stojić opiše svoj kuharski stil. Balkansko zato, ker je doma iz Beograda, mednarodno pa zato, ker rad sledi sodobnim trendom. Drugo leto že vodi kuhinjo v Kraljevi hiši, tik ob blejskem igrišču za golf. »Odlično obvlada pripravo mesa, a to ni vse – je pravi mojster za mesne izdelke, kajti sam naredi suhe salame, mortadele in še kaj,« chefa iz Beograda pohvali Mateja Zavadlal, vodja Kraljeve hiše. Tudi zato je bilo takoj jasno, da nas bo Mirko Stojić danes popeljal med jedi, ki jih najbolj obvlada in ki lahko na poletnih piknikih postanejo prava specialiteta, če se jih le znamo lotiti na pravi način. Gremo na čevapčiče!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije