Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 1. 2018,
14.05

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

priredba grozljivka TViN Stephen King DKino TV Telekoma Slovenije priporočila film

Petek, 19. 1. 2018, 14.05

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Kviz, ki bo prebudil vaše najhujše strahove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Filmi Stephena Kinga

Tokrat smo se poklonili slovitemu pisatelju Stephenu Kingu in na malih zaslonih poiskali šest celovečercev, ki temeljijo na njegovih delih, ter jih pomešali s filmi, ki bi se lahko izdajali kot upodobitve Kingovih zgodb. Prepoznate vsiljivce?

Krokar (The Raven, 1963)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V sredo, 17. 1., ob 4.35 na Cinemax 2.* │ Na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Satirična grozljivka o treh čarovniških tekmecih iz 15. stoletja. Dr. Craven se je po smrti žene Lenore upokojil. Nekega večera ga pride njegov strahopetni tekmec Bedlo prosit za pomoč. Zlobni Scarabus ga je spremenil v krokarja in nekdo ga mora spremeniti nazaj v človeka. 

Creepshow (1982)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V soboto, 20. 1., ob 22.25 na HRT 3.**

Antološka komična grozljivka Georgea A. Romera nam predstavi pet srhljivih zgodb. V prvi spremljamo starega patriarha, ki vstane iz groba, da bi dobil torto, ki mu je morilska hčera ni dala na dan očetov. V drugi maloumni kmetovalec odkrije meteor, ki razširja nezemeljsko vegetacijo.

V tretji zgodbi maščevalni psihopat na plaži zakoplje svojo ženo in njenega ljubimca do vratu v pesek. Četrta govori o stvoru, ki prebiva v zaboju pod stopnicami fakultete, zadnja zgodba pa se osredotoča na premožnega podjetnika, ki ga napadejo ščurki. 

Ostani z mano (Stand by Me, 1986)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V četrtek, 18. 1., ob 17.10 na TV 1000.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Poletje leta 1959. Z obsežnimi gozdovi obdano mestece pretrese novica, da se je 12-letni deček odpravil v gozd po borovnice in izginil. Štirje nerazdružljivi prijatelji se v želji, da bi čez noč postali junaki, odpravijo v gozd poiskat njegovo truplo, na poti pa spoznajo resničen pomen prijateljstva.

Kaznilnica odrešitve (Shawshank Redemption, 1994)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V soboto, 20. 1., ob 20. uri na Kanal A.* │ Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Bančnik Andy Dufresne (Tim Robbins) je leta 1947 po krivem obsojen umora svoje žene in njenega ljubimca, zaradi česar pristane v strogo varovanem zaporu. Tam se kmalu spoprijatelji z iznajdljivim sojetnikom Redom (Morgan Freeman), počasi pa pridobi tudi naklonjenost nadzornikov.

Čeprav se mu godi krivica, Andy ostaja duhovno močan in precej redkobeseden, nekega dne pa njegova skrivnost vendarle privre na dan.

Zbornica (The Faculty, 1998)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V torek, 16. 1., ob 1.25 na TV 1000.* │ Na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Ko se začnejo v stari, na pol razpadli šoli dogajati srhljive in nepojasnjene stvari, dijaki naletijo na odkritje, ki potrdi njihova najhujša sumničenja: učitelji so v resnici bitja z drugega planeta.

Medtem ko se iz šolske zbornice vse bolj širijo paraziti, ki nadzorujejo um in telo gostitelja, se mora skupina sošolcev organizirati v moštvo lovcev na pošasti in poskrbeti za prišleke.

Mothmanova prerokba (The Mothman Prophecies, 2002)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V soboto, 20. 1., ob 20.30 na TV 1000.*

Nadnaravna grozljivka z Richardom Gerom v vlogi ovdovelega novinarja, ki v zakotnem in pobožnem mestecu v Zahodni Virginiji raziskuje niz nenavadnih dogodkov, med katere spada tudi videnje skrivnostne krilate prikazni.

Skrivnostno okno (Secret Window, 2004)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V soboto, 20. 1., ob 19. uri na Pink Movies.***

Uspešen pisatelj Mort Rainey (Johnny Depp) prestaja mučen ločitven postopek, ko ga začne zalezovati nori neznanec (John Turturro). Ta Raineyja obtoži plagiata neke njegove zgodbe in od njega zahteva zadoščenje. Čeprav ga poskuša pisatelj pomiriti, čudaški prišlek postaja vedno bolj vztrajen in nasilen.

Luknja groze (The Hole, 2009)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V četrtek, 25. 1., ob 16. uri na CineStar TV Action & Thriller.

Domišljijska srhljivka režiserja Gremlinov Joeja Danteja o bratih, ki se skupaj z materjo samohranilko preselita v staro hišo. Medtem ko je mati v službi, dečka v družbi čedne sosede raziskujeta svoj zlovešči novi dom. Vse pa se spremeni, ko v kleti hiše odkrijeta zloveščo luknjo, ki vodi v najtemnejše kotičke njunih strahov.

Zlo za petami (It Follows, 2014)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V soboto, 20. 1., ob 23.50 na CineStar TV Action & Thriller.
Film je na voljo tudi v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Za 19-letno Jay bi morala biti jesen predvsem čas za novo šolsko leto, fante in konce tedna ob bližnjem jezeru. Toda po na videz nedolžni spolni izkušnji jo začnejo preganjati grozljive prikazni.

Medtem ko grožnja postaja vse bolj vidna in telesna, morajo Jay in njeni prijatelji najti način, kako ubežati zlu, ki jim je vztrajno za petami.

Alena (2015)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

V torek, 16. 1., ob 2.45 na Cinemax 2.* │ Na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Alena prihaja iz revne družine, vendar se po spletu okoliščin znajde na elitnem dekliškem internatu, kjer postane žrtev nadlegovanja nekaterih razvajenih sošolk.

Ko se žaljivke in prepiri sprevržejo v telesne obračune in trpinčenje, njeni najboljši prijateljici Josefin prekipi. Če se jim Alena ne bo uprla, bo za kruta dekleta neusmiljeno poskrbela sama.

Temni stolp (The Dark Tower, 2017)

Filmi Stephena Kinga | Foto:

Film je na voljo v videoteki DKino.

Revolveraš Roland Deschain (Idris Elba) je zadnji član viteškega reda, ki se od nekdaj bori proti diaboličnemu Walterju O'Dimu (Matthew McConaughey), znanemu tudi pod imenom Mož v črnem.

Ta je odločen, da bo uničil Temni stolp, ki drži v ravnotežju vse vesolje vključno s postapokaliptičnim Srednjim svetom, kjer prebiva Roland. Zadnji revolveraš se poveže z najstnikom Jakom, ki ima sposobnost, da prehaja med vzporednimi svetovi, in skupaj se podata v odločilno bitko proti zlu.

Tisto (It, 2017)
Film je na voljo v videoteki DKino.

Ko v kraju Derry v ameriški zvezni državi Maine začnejo izginjati otroci, se skupina otrok znajde iz oči v oči s svojim največjim strahom - spopadejo se z zlobnim in zloveščim klovnom Pennywisom, ki že stoletja mori in ustrahuje ljudi.



Filmi Stephena Kinga | Foto:

Trenutek resnice za vse, ki jih obhajajo morebitni dvomi. S Kingovim pečatom se lahko pohvalijo filmi Creepshow, Ostani z mano, Kaznilnica odrešitve, Skrivnostno okno, Temni stolp in seveda Tisto.

Film Creepshow je pisateljev scenaristični prvenec, mladinsko komično dramo Ostani z mano je Rob Reiner posnel po Kingovi noveli The Body, oboževana zaporniška drama Franka Darabonta Kaznilnica odrešitve temelji na noveli Rita Hayworth and Shawshank Redemption, Temni stolp na seriji osmih romanov, ki jo je King označil za svoj magnum opus, lanska uspešnica Tisto, najdonosnejša grozljivka vseh časov, pa je priredba pisateljevega istoimenskega romana iz leta 1986.

Filmi Stephena Kinga | Foto:

Še nekaj besed o vsiljivcih. Film Krokar je navdahnila slovita pesem Edgarja Allana Poeja, Zbornico je Robert Rodriguez posnel po izvirnem scenariju Kevina Williamsona, Mothmanova prerokba je priredba istoimenskega romana Johna Keela iz leta 1975, scenarij za Luknjo groze je napisal Mark L. Smith, Zlo za petami je David Robert Mitchell režiral po lastnem scenariju, Alena pa temelji na istoimenski švedski grafični noveli Kima W. Anderssona. Samo ne recite ji Carrie!



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Videoteka VOYO 239  
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
CineStar TV Action & Thriller 224 NE
Kanal A 8 DA
TV 1000 218 DA
Pink Movies*** 236 NE
HRT 3** 707 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.

***Program je vključen v programsko opcijo Pink in nima slovenskih podnapisov.


Ne spreglejte