stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 19.04.2018 21:35:19

Čudežni deček Barcelone: Zapomnite si njegovo ime! (video)

instagram
Kdo je 14-letnik, ki ima na enem izmed socialnih omrežji milijon sledilcev in je predviden kot naslednja velika stvar Barcelone?

Čudežnemu dečku je ime Xavi Simons. Skodrani Nizozemec je kapetan ter najboljši igralec ene izmed fantovskih ekip Barcelone, ob tem pa je seveda eden največjih upov slovite La Masije, ki je sicer v zadnjih letih malce zastala v proizvodnji. Prav Simons naj bi bil najsijajneši talent novega vala, ki naj bi povrnil dobro ime sloviti akademiji.


Glede na to, da mu je ime Xavi, se seveda kot prve porajajo vzporednice z legendarnim vezistom, ki je v dresu Barce odigral kar 768 tekem. Da mu je ime Xavi pa pri tem ni naključje, njegov oče, tudi sam nogometaš, je bil namreč velik občudovalec lika in dela tistega originalnega Xavija, tudi Simons mlajši pa ga navaja kot svojega idola. Spet drugi v njem vidijo naslednika rojaka Ruuda Gullita. Zaradi kodrov, pa tudi ali predvsem sloga igre, pogoste pa so tudi primerjave še z enim nizozemskim velikanom, ki je na Camp Nouu pustil neizbrisljiv pečat. Govora je seveda o legendarnem in danes že pokojnem Johanu Cruyffu.


Resnično talentirani fant ima sicer pred sabo še dolgo pot, že danes pa imajo njegovo ime podčrtano številni ogledniki. Chelsea naj bi njegovim staršem ponujala pravo malo bogastvo, a Barca fanta, v katerem se morda skriva novi Xavi, če ne kar Messi, ne namerava spustiti iz rok.


Kakorkoli že, zapomnite si ime Xavi Simons. No, na nek način je mali že danes zvezda. Malo je nogometašev, ki imajo tako kot on na Instagramu milijon sledilcev in podpisano pogodbo z gigantom Nikeom.

Članki iz rubrike