Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sm
sm
0 19.02.2017 22:31:19

Vodilna Trata ne popušča

Simon Maljevac (BZS)
Predzadnji krog rednega dela balinarske superlige ni prinesel sprememb v zgornjem delu lestvice, medtem ko v boju za obstanek še vedno najslabše kaže koprski Marjetici.

Vodilna Trata še naprej stopnjuje svojo pripravljenost in bo zaključni turnir najboljše četverice za naslov prvaka očitno pričakala v vrhunski formi. Škofjeločani so se v 13. krogu pomerili s četrtouvrščenimi Postojnčani in brez večjih težav prišli do dvanajste zmage v sezoni. V domačem taboru tokrat praktično ni bilo nerazpoloženega posameznika. V tekaških disciplinah je bil na visokem nivoju Goran Vujanović, ki mu je v štafetnem zbijanju odlično asistiral Uroš Vehar, medtem ko sta bila v natančnem zbijanju razpoložena Simon Možina in Tadej Premru.

Tudi balinarji Hrasta iz Kobjeglave so na gostovanju pri Agrochemu v Novi Gorici potrdili solidno formo. Z 29 točkami v natančnem zbijanju se je najbolj izkazal Marko Švara, tako v klasičnih igrah kot v tekaških disciplinah pa je bil razpoložen Zoran Rednak in vodja moštva Valter Švara ima pred odločilnimi boji za naslov prvaka lahko sladke skrbi.

V pomembnem dvoboju za obstanek sta se v Sežani udarili zasedbi Skale in portoroške Aikea Antene. Po vodstvu z 8:2 je vse kazalo na gladko zmago domačinov, a se gostje niso predajali in še pred začetkom zadnjega dela tekme rezultat preobrnili v svojo korist. V dramatičnem zaključku so bili uspešnejši Portorožani in s tretjo zmago v sezoni skočili na trenutno šesto mesto ter s tem še dodatno zmanjšali možnosti zadnjeuvrščene koprske Marjetice.

Sobotni dvoboj proti gostom iz Ljubljane so Koprčani sicer odprli solidno in po zmagi svojega daleč najboljšega moža Dmitra Vujanića v hitrostnem zbijanju povedli s 6:4, nato pa povsem popustili in krimovci so se veselili zmage. S tem so se Koprčanom bržkone že razblinili vse upe na nadaljevanje boja za odrešilno sedmo mesto, saj jih v zadnjem krogu čaka gostovanje pri drugouvrščenem Hrastu.

Superliga, 13. krog
Marjetica Koper - Krim 8:18
Trata - Postojnska jama 22:4
Agrochem - Hrast 5:21
Skala - Aikea Antena 11:15
Vrstni red: Trata 24, Hrast 22, Krim 16, Postojnska jama 14, Agrochem 12, Aikea Antena in Skala 6, Marjetica Koper 4
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike