ŽALOST

Umrl pevec skupine Survivor Jimi Jamison

Objavljeno 02. september 2014 14.16 | Posodobljeno 02. september 2014 14.16 | Piše: STA, A. L.

Rockerji so trenutno na turneji, ki naj bi jih oktobra pripeljala v Evropo. Ali bodo koncerti zaradi pevčeve smrti odpovedani, še ni znano.

Jimi Jamison.

MEMPHIS – V starosti 63 let je umrl Jimi Jamison, pevec ameriške rock skupine Survivor, ki je v 80. letih prejšnjega stoletja zaslovela s skladbo Eye of the Tiger. Jamison je bil tudi pevec in soavtor uvodne pesmi za televizijsko nanizanko Obalna straža I'm Always Here.

Jamison je umrl v nedeljo zvečer na svojem domu v Memphisu zaradi srčnega infarkta, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal eden od njegovih agentov.

Na turneji

Jamison se je skupini pridružil leta 1984, ko so že dosegli svetovno slavo s singlom Eye of the Tiger iz filma Rocky 3. Prepeval je skladbe, kot sta Burning Heart in The Search Is Over. Po večletnem premoru, v katerem je kot samostojni glasbenik prispeval naslovno pesem za Obalno stražo, se je leta 2011 ponovno vrnil k skupini.

Rockerji so trenutno na turneji, ki naj bi jih oktobra pripeljala v Evropo. Ali bodo koncerti zaradi pevčeve smrti odpovedani, po poročanju dpa še ni znano.

Deli s prijatelji