Zanimivosti

Jabolko navdiha za Dunking Devilse

Si.R.
29. 9. 2017, 23.21
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor je odlikovanje jabolko navdiha vročil akrobatski skupini Dunking Devils – izjemnim posameznikom, ki s svojimi ravnanji kažejo, da lahko skupaj sežemo visoko.

Člani skupine Dunking Devils so veliko več kot akrobati ali športniki, so izpostavili v Pahorjevem uradu. »So akademija, ki mlade uči akrobatike, gimnastike ter vrednot igrivega sodelovanja in iskrivega prijateljstva. S svojim delovanjem mlade vzgajajo ne le v vrhunske športnike, ampak tudi v odgovorne, razgledane in izobražene ljudi,« so poudarili.

PROMOTORJI NAŠE DEŽELE

»So vodilna akrobatska skupina na planetu, izvedli so že več kot 1400 nastopov v 45 državah na petih celinah. Nikoli ne pozabijo povedati, da prihajajo iz Slovenije, in v posnetke spektakularnih nastopov vedno vključijo znamenitosti svoje domovine: naše morje, Solkanski most, Tromostovje, Celjski grad, pečine pod Mangartom,« so zapisali. S tem so po prepričanju predsednika republike postali eni najvidnejših promotorjev Slovenije in slovenskega turizma, odmevnost njihovih objav pa je še večja, odkar so se letos vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov z rekordom v najvišjem saltu z zabijanjem na koš na svetu.

PRENOVILI TELOVADNICO

»Pred štirimi leti so odprli svoj športni center, lani pa so se lotili projekta Hudo dobra telovadnica, v katerem je sodelovalo več kot 160 šol in 3500 dijakov iz vse Slovenije. Osnovnošolce in dijake so spodbudili, da so z mentorji posneli izviren videoposnetek in se potegovali za prenovo šolske telovadnice, ter tako zagotovili, da je ena izmed šol dobila povsem prenovljeno telovadnico. Kot so poudarili v predsednikovem uradu, so Dunking Devilsi prepričani, da gibanje ne pripomore samo k boljšemu zdravju, ampak zlasti pri mladih vpliva na boljšo samozavest, izboljša učne navade in poveča samodisciplino. »Vedno vse počnejo v skupini, saj vedo, da skupaj lahko dosežejo več. Morda vse,« so dodali.