Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
13.20

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

1

Natisni članek

Neymar PSG

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 13.20

6 let, 1 mesec

Kako huda je poškodba? Neymarja v solzah in bolečinah odnesli na nosilih. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

1

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

PSG je visoko zmago na derbiju 27. kroga francoskega prvenstva proti Marseillu drago plačal, saj je v 77. minuti izgubil prvega zvezdnika Neymarja. Brazilec je nerodno stopil in si tako grdo desni zvil gleženj, da ga je zdravniška služba v bolečninah in solzah odnesla naravnost v slačilnico, od tam pa v bolnišnico, kjer bodo opravili podrobnejše preiskave.

Slabe novice za navijače PSG. Čeprav se lahko Parižani veselijo visoke zmage nad tekmecem Marseillom, se zmage ne bodo veselili, kot bi se je sicer, saj se je v 77. minuti huje poškodoval njihov prvi zvezdnik Neymar.

Brazilec je ob rahlem stiku z nogometašem Marseilla Bouno Sarrjem tako nerodno stopil, da mu je povsem obrnilo gleženj. Nesrečnik se je le ulegel in klical zdravniško službo. Hitro se je videlo, da ne gre za nedolžno poškodbo, zdravniški delavci pa so ga po hitrem postopku na nosilih odnesli z igrišča, od tam pa na podrobnejše preiskave v bližnjo bolnišnico.

Trener PSG optimist

"Vse kaže, da gre le za zvin, a to morajo potrditi še dodatne preiskave. Smo optimisti, da ne gre za hujšo poškodbo. Če me sprašujete, ali bo nared za Real ali ne, bi v tem trenutku rekel da," je po tekmi dejal trener PSG Unai Emery.

Messiju je zatrdil, da bo igral proti Realu

Messi in Neymar sta bila soigralca pri Barceloni. | Foto: Messi in Neymar sta bila soigralca pri Barceloni. Po poročanju španskega športnega magazina Don Balon je 26-letni Brazilec nekdanjemu soigralcu pri Barcelonu Leu Messiju zatrdil, da bo zagotovo nastopil na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Realu.

Želja po krstnem evropskem naslovu PSG in maščevanju Realu za nepričakovano visok poraz v Madridu (beli baletniki so v zadnjih minutah dosegli dva zadetka in premagali Parižane s 3:1) je tako velika, da je pripravljen najdražji nogometaš na svetu stisniti zobe in zaigrati proti Madridčanom tudi v primeru bolečin.

Kaj se je zgodilo:

Še kako bi ga pogrešali

Poškodba je prišla v zelo nepravem času, saj Parižane že čez devet dni (6. marec) čaka povratni obračun osmine finala lige prvakov, ko bodo doma proti Realu lovili dva zadetka zaostanka.

Neymar je danes objavil na Instagram fotografijo s pripisom: 8:10, to je vse za danes.

Neymar gleženj | Foto: Instagram/Getty Images Foto: Instagram/Getty Images

Vse skupaj bi bil za Francoze velik zalogaj tudi z najdražjim nogometašem na svetu - poleti je za 222 milijonov evrov prišel iz Barcelone -, če Brazilec ne bo nared, pa bo misija izločiti evropskega prvaka še veliko težja.

Neymar je v tej sezoni za francoskega velikana odigral 30 tekem in dosegel 29 zadetkov. Temu je dodal še 17 podaj, kar je daleč največ v ekipi.

Ne spreglejte