hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

uo
uo
0 25.05.2017 20:21:02

Še druga gladka zmaga slovenskih odbojkarjev

www.alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tudi drugo tekmo na kvalifikacijskem turnirju za nastop na svetovnem prvenstvu. Po Gruziji je v Ljubljani gladko premagala še Latvijo, tudi njo je s terena odpihnila z izidom 3:0 (14, 14, 19).

* Dvorana Stožice, gledalcev 300, sodnika: Zaharova (Rusija), Isajlović (Avstrija).
* Latvija: Ivanovs, Vanags 1, Svans 5, Pekmans 9, Cimoška 5, Sauss 4, Kudrjašovs, Skruderis, Buivids 2, Sorokins 5, Visockis 1, Nazarovs.
* Slovenija: Štern, Pajenk 9, Kozamernik 2, Šket 2, Gasparini 15, Kök, Vinčić 4, Štalekar, Koncilja 2, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 17, Čebulj 7.

odbojka slovenija 1
www.alesfevzer.com


Časi, ko so se Slovenci mučili s tretjerazrednimi reprezentancami, so že zdavnaj mimo. To so dokazali tudi v obračunu z Latvijo, ki kakovostno za njimi precej zaostaja, in če je pristop pravi, težav ne more biti.

In pristop v prvih dveh nizih, v katerih je selektor Slobodan Kovač v igro poslal udarno sedmerko, je bil tak, kot mora biti. Slovenci so dobro servirali, bili odločni v bloku in zanesljivi v napadu, kar se je seveda pokazalo pri rezultatu. Prvi niz so začeli z vodstvom 8:1, nato pa prednost le večali. Drugi se je začel z rezultatom 4:1, tekmeci so sicer približali na 4:6, toda vprašanje, ali bodo imeli gostitelji večje težave kot v prvem nizu, je hitro dobilo odgovor. Mitja Gasparini in Tine Urnaut sta pridno zbirala točke, razlika je spet začela rasti, na koncu niza je bilo spet 25:14.

Na začetku tretjega niza je priložnost za igro dobil še Alen Šket, ki je zamenjal Klemna Čebulja, Latvijci pa so edinkrat na tekmi povedli. Nekaj časa so bili v prednosti, a le do izida 12:13, ko je slovenski stroj, v katerem so svoje pristavili še Danijel Koncilja, Sašo Štalekar in Gregor Ropret, ki so bili v prvih dveh nizih na klopi, spet začel delovati, tako da tudi v tretjem nizu dvoma o zmagovalcu ni bilo.

Slovenci so dosegli deset blok točk, Latvijci le eno, njihov napad je bil 61-odstoten, latvijski le 35. Ekipi sta bili izenačeni le v sprejemu, ki bi lahko bil na slovenski strani v določenih trenutkih boljši.

V petek varovance Slobodana Kovača čaka prva resnejša preizkušnja na turnirju, pomerila se bo s Portugalsko, ki je ob Belgiji, ta je danes gladko ugnala Gruzijo, najnevarnejši tekmec v boju za prvo mesto.

odbojka slovenija 3
www.alesfevzer.com

Izjave po tekmi

Danijel Koncilja: "Mogoče smo pogrešali malo številčnejšo podporo s tribun, a smo bili v vsakem primeru motivirani in dosegli še drugo zmago. Do konca turnirja nas ločijo še tri tekme, največja konkurenta za prvo mesto v skupini pa bosta reprezentanca Belgije in jutrišnji nasprotnik Portugalska. Kakorkoli, gremo še po tri zmage."

Jani Kovačič: "Danes smo spet gladko zmagali, čeprav ni tako lahko igrati proti na papirju lažjim nasprotnikom. Tako kot včeraj proti Gruziji, ki je bila še malo slabša, smo se tudi danes morali potruditi proti Latvijcem, ki znajo igrati dobro, kot smo videli na včerajšnji tekmi z Izraelom. Vseeno pa smo imeli mi danes preveč dober servis, da bi nam lahko parirali. Jutri nam bo proti Portugalcem zagotovo težje, z njimi smo v preteklosti odigrali že nekaj težkih tekem, nazadnje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Upam na novo zmago."

Alen Pajenk: "Vsekakor lahko vsakič igraš še boljše. Dva niza smo se kar držali zadane taktike in nasprotniki niso imeli praktično nobenih možnosti, razen napak, ki smo jih naredili sami. V tretjem nizu so Latvijci uspeli nekako držati ritem do sredine niza, potem pa smo mi prestavili v višjo prestavo in zmagali tekmo. Naslednji nasprotnik je Portugalska, ki smo jo v preteklosti že premagovali, vseeno se bo najprej treba dobro spočiti, saj sta za nami že dva tekmovalna dneva."

Članki iz rubrike