ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 22.06.2018 18:57:59

Zdaj ima tudi Messi RAZLOG ZA VESELJE. Razplet drugega obračuna skupine Argentincem daje upanje (video)

Argentinska nogometna reprezentanca je z nestrpnostjo čakala obračun med Islandijo in Nigerijo.

Nigerijska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Volgogradu premagala Islandijo z 2:0 (0:0). Oba zadetka je dosegel Ahmed Musa, in sicer v 49. in 75. minuti. Že v četrtek je na prvi tekmi skupine D Hrvaška v Nižnjem Novgorodu kar s 3:0 (0:0) ugnala Argentino.

Toda zmaga afriške reprezentance daje upanje Argentini, ki zdaj za napredovanje iz skupine D potrebuje zmago proti Nigeriji (kar seveda ne bo lahek zalogaj) ter hrvaško točko ali zmago proti Islandiji, ali pa zmago Islandije z dvema goloma razlike manj kot bi utegnila biti argentinska proti Nigeriji. 

------------------

Potek tekme

Nigerijci so proti Islandcem naredili tisto, kar so si želeli. Z zmago so ostali v igri za osmino finala, v zadnjem krogu jo čaka razglašena Argentina. Ta mora za ohranitev upov po izločilnih bojih zmagati, medtem ko bi Nigerijce ob islandskem porazu ali remiju proti že uvrščeni Hrvaški v osmino finala peljala že točka.

Prvi polčas v Volgogradu je gledalcem postregel z uspavanko. Obe ekipi sta večino časa žogo nabijali med obema kazenskima prostoroma, izjema sta bili dve polpriložnosti Islandije v uvodu tekme.

Gylfi Sigurdsson je v drugi minuti poskusil s prostega strela z več kot 20 m, Francis Uzoho pa je žogo odbil, Islandec je tri minute pozneje streljal še z 19 metrov, a prešibko, tako da mladi nigerijski vratar ni imel veliko dela.

Tik pred koncem polčasa so Islandci sicer pred vrata poslali nekaj obetavnih podaj, a pravega zaključnega strela nogometašem s severa Evrope ni uspelo sprožiti. Na drugi strani Nigerijci niso sprožili niti enega strela v prvem delu igre.

Zato pa so ga v 49. minuti, ko so tudi povedli. Po protinapadu je Victor Moses z desne strani podal v kazenski prostor, tam je Ahmed Musa lepo sprejel žogo in s polvolejem žogo poslal pod prečko za 1:0.

Že pred tem je Oghenekaro Etebo s strelom od daleč prisilil islandskega vratarja k posredovanju, slednji pa je moral reagirati tudi po poskusu Wilfreda Ndidija v 57. minuti.

V 66. minuti je malce z desne močno sprožil Moses, a bil premalo natančen, tako kot Leon Balogun v 72. minuti z glavo. Dve minuti pozneje je Musa z roba kazenskega prostora zadel prečko.

V 75. minuti pa je Musa podvojil nigerijsko vodstvo, ko je po samostojnem prodoru prišel v kazenski prostor, zaobšel še vratarja in žogo poslal v mrežo za 2:0.

V 81. minuti bi se Islandci lahko vrnili v igro, saj so po pregledu z VAR imeli na voljo najstrožjo kazen, potem ko je Tyronne Ebuehi zrušil Alfreda Finnbogasona. Toda Gylfi Sigurdsson je z bele točke grdo zgrešil.

V 88. minuti je strel Finnbogasona obranil nigerijski vratar, kar je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Članki iz rubrike