Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 21.04.2018 15:56:28

Na klopi Celja ne bo Dušana Kosića?! Ah, zmaji, POZABITE NA TO! Tole je nekaj, zaradi česar je Olimpija lahko še neprimerno bolj SAMOZAVESTNA!

www.alesfevzer.com
Olimpija bo jutri gostovala v Celju.

Da ima Olimpija v tej sezoni najboljšo obrambo, ni subjektivna ocena, ampak temu pritrjuje statistika. Mreža ljubljanskega kluba se je na dozdajšnjih 27 prvoligaških tekmah zatresla samo 12-krat. To pomeni, da mora vratar zeleno-belih v povprečju po žogo v mrežo na vsaki 202 minuti. Za primerjavo: z drugo najboljšo obrambo v ligi se lahko pohvali aktualni državni prvak Maribor, ki pa je na prav toliko tekmah prejel osem golov več. Ob tem glede izjemne trdnosti zadnje linije Olimpije v oči bode še nekaj, in sicer to, da je prvi vratar Aljaž Ivačič na gostovanjih nepremagan že skoraj celo večnost.

Zadnji gol je prejel decembra lani oziroma natančneje pred 139 dnevi. Pred štirimi meseci in pol ga je v 29. minuti tekme v Domžalah premagal hrvaški nogometaš Dario Melnjak, potem je Ivačič ostal nepremagan na obračunih z Gorico, Triglavom, Ankaranom in Krškim. Skupno gledano, njegov niz nepremaganosti na gostujočih tekmah traja 421 minut. Dodajmo še tole, da bo četa hrvaškega strokovnjaka Igorja Bišćana na jutrišnjem gostovanju v Celju niz neporaženosti na ligaških tekmah poskušala povečati na 10, v vseh tekmovanjih pa je brez poraza že 11 obračunov zapovrstjo.

ivacic

Članki iz rubrike