stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
8 24.11.2017 21:36:22

BOLANO! ASISTENCA SEZONE! Ko človek že gleda posnetek, ČESA TAKEGA ne pričakuje niti od LUKE DONČIĆA! (video)

Luka Dončić
Profimedia
Luka Dončić je uprizoril nekaj, ob čemer bodo tudi v ligi NBA zastrigli z ušesi in glasno zaploskali.

Drži, gledano celoti to ni bil njegov večer. Luka Dončić je zgrešil preveč trojk, izgubil preveč žog in bil pogosto premalo (v nekem trenutku je celo zgrešil čisto polaganje) zanesljiv. Zapravil je tudi enega ključnih napadov v infarktni končnici, je pa zadel dva prosta meta, ki sta Realu dala novo priložnost. A zaman, pod črto je, da bi bil večer Dončića (zbral je 17 točk) še nekoliko slabši, Panathinaikos v domači dvorani slavil 82:80.   

Toda Slovencu je priznati, da mu ni uspela le poteza tekme, uspela mu je poteza večera in, kot pravijo v Španiji asistenca sezone. Tudi s slednjim se je težko ne strinjati, kajti ob vodstvu Reala 49:38 dobri dve minuti pred koncem prvega polčasa je slovenskemu dragulju sredi najboljšega njegovega obdobja in sredi najboljšega obdobja njegove ekipe uspelo nekaj resnično fantastičnega. Asistenca, na kakršno lahko zaman čakate tudi celotno sezono lige NBA.

Na desetih metrih od obroča mu ni povsem dobro uspela akcija z novim centrom Walterjem Tavaresem, stisnila sta ga dva branilca Panathinaikosa, zdel se je v izgubljenem položaju. Toda našel je rešitev. Briljantno rešitev! Z neverjetnim pregledom je videl, da je Tavares vseeno odtekel pod obroč, Dončić pa ga je s podajo, ki je prevarala vseh pet nasprotnih igralcev, našel na resnično neverjeten način.

V slogu podajalca ameriškega nogometa, kar bodo zagotovo znali poudariti Američani. Spodnji posnetek pa se bo vrtel spet in spet in spet.   

Članki iz rubrike