Blestela Kurtić in Zajc, v torek izziv za Katanca, v četrtek za Keka

Najodmevnejšo tekmo konca tedna je igral Kevin Kampl, slovenska reprezentanca B že opravila tri treninge v Andaluziji.
Fotografija: Selektor Matjaž Kek med treningom v vadbenem središču La Cala na jugu Andaluzije. Foto NZS
Odpri galerijo
Selektor Matjaž Kek med treningom v vadbenem središču La Cala na jugu Andaluzije. Foto NZS

Ljubljana – Če ne bo krenilo napadalcem, bo šlo zveznim igralcem, bi si lahko zaželeli navijači slovenske nogometne reprezentance pred marčevskim začetkom kvalifikacij za EP 2020. Konec tedna sta med vsemi legionarji po Evropi najmočneje opozorila nase Jasmin Kurtić in Miha Zajc.

Kevin Kampl ostaja med najvidnejšimi aduti Leipziga v nemškem prvenstvu. FOTO: AFP
Kevin Kampl ostaja med najvidnejšimi aduti Leipziga v nemškem prvenstvu. FOTO: AFP


Najodmevnejšo tekmo je vendarle igral Kevin Kampl. Derbi med Leipzigom in Borussio Dortmund je upravičil pričakovanja najzahtevnejših zaljubljencev v nogomet. To je bil spektakel par excellence, igra v najvišjem možnem ritmu, ki so jo končali z celimi pljuči in nogami le najbolje pripravljeni. Gostje so resda zmagali z minimalnih 1:0, toda kaj lahko bi bilo 4:3 za ene ali druge. Tega se zaveda tudi Kampl, ki je bil v derbiju z nekdanjimi delodajalci med opaznejšimi na štadionu.



»Nismo si zaslužili poraza, osvojiti bi morali najmanj točko. Če bi izenačili izid, bi lahko pozneje tudi zmagali, saj smo si priigrali dovolj priložnosti za gol. Borussia premore odlične nogometaše, ni zaman vodilno moštvo bundeslige. V drugem polčasu so nam pomagali tudi navijači, sploh si ne predstavljam, kako bi se štadion tresel, če bi izenačili in se pognali še po drugi gol,« je po porazu razmišljal nesojeni slovenski reprezentant, čigar reprezentančna usoda morda še ni zapečatena. Matjaž Kek je mojster komunikacije in spreten taktik, zanimivo bo videti, kako bo nagovoril najbolj znanega slovenskega nogometaša v polju, če odmislimo vratarja Jana Oblaka, čigar tržna vrednost dosega najvišje razsežnosti.


Srečko Katanec v torek, Matjaž Kek v četrtek


Kek bo preložil neposredno reševanje »primera Kampl« najmanj za en teden, njegovi izbranci v reprezentanci B bodo namreč do četrtka vadili in se uigravali v vadbenem središču La Cala na polovici poti med Malago in Marbello na jugo Andaluzije, v četrtek popoldne jih čaka prijateljska tekma s kitajsko selekcijo igralcev do 25 let (17.00; prenos na Youtube kanalu NZS). Najboljši Kitajci se ta čas tako ali tako nahajajo na azijskem prvenstvu, kjer so preskočili prvo izločilno sito in premagali Tajsko, zato bodo igrali najmanj v četrtfinalu. Srečka Katanca in njegov Irak čaka izziv osmine finala jutri popoldne, ko se bosta sešla Irak in Katar.

Učinek slovenskih nogometnih legionarjev. Foto Delova Infografika
Učinek slovenskih nogometnih legionarjev. Foto Delova Infografika


Manj razmišljanja o prijateljskih tekmah so si dovolili slovenski nogometni legionarji na Apeninskem polotoku. Pod drobnogledom je bil derbi Cagliarija in Empolija na Sardiniji, to je bila tekma v boju za obstanek v serie A. Valter Birsa je pri gostiteljih pustil dober vtis, čeprav se ni vpisal med strelce, ne nazadnje je igrišče zapustil pri vodstvu domačih z 1:0 ... Še močneje je opozoril nase Miha Zajc, dolgo zapostavljeni adut Empolija, ki je v 80, minuti zabil lep gol za vodstvo toskanskega kluba z 2:1. Žogo je sprejel na levi strani kazenskega prostora, nato pa s svojo slabšo levo nogo zabil odličen gol ob drugi vratarjevi vratnici. Na koncu je bilo 2:2 ... »Za prvo tekmo v serie A v majici Cagliarija je bilo solidno, vsekakor moramo dati v prihodnje od sebe več, začenši seveda z mano. Sem optimističen,« je po osvojeni točki povedal Birsa.

Miha Zajc je z doseženim golom na Sardiniji vnovič opozoril nase tudi selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka. FOTO: Reuters
Miha Zajc je z doseženim golom na Sardiniji vnovič opozoril nase tudi selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka. FOTO: Reuters


Med strelci je bil tudi Jasmin Kurtić. »Kurta« je zabil gol z glavo po predložku z desne strani, točka, ki jo je prinesel Spalu, pa je vredna zlata. Spal je ohranil 4 točke prednosti pred Bologno, ki na 18. mestu lige sodi med »najboljšega« utopljenca.

Preberite še:

Komentarji: