Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2017,
7.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Liga NBA NBA San Antonio Spurs Golden State Warriors

Torek, 23. 5. 2017, 7.15

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 22. maj (konferenčni finale)

Golden State pometel še s tretjim in postavil nov rekord lige NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Golden State Warriors | Foto Reuters

Foto: Reuters

Košarkarji Golden State Warriors so v končnici lige NBA odpravili še tretjega zaporednega tekmeca! V noči na torek so na gostovanju v San Antoniu zmagali s 129:115 in izločili Ostroge s prepričljivih 4:0. V velikem finalu lige NBA se bodo pomerili z boljšim iz drugega konferenčnega finala med Clevelandom in Bostonom, kjer kaže boljše branilcem naslova (2:1).

Bojevniki v letošnji končnici sploh še niso doživeli poraza. Zmage so se razveselili na dvanajstih zaporednih tekmah, izločili tri tekmece z rezultatom 4:0 in postavili nov mejnik v zgodovini lige NBA. To ni uspelo še nobenemu moštvu, tako da so se Golden State Warriors vpisali v zgodovino najmočnejšega klubskega košarkarskega tekmovanja na svetu.

Vrhunci dvoboja v San Antoniu: 

Ostroge iz Teksasa, ki se soočajo s številnimi težavami zaradi poškodb (Kawhi Leonard, Tony Parker, David Lee), so izločili s 4:0. Golden State je dobil četrto tekmo s 129:115 in ponovno napolnil mrežico San Antonia. Neustavljiv je bil Stephen Curry, ki je prispeval 36 točk, odlično se je izkazal tudi Kevin Durant (29), ki je iz igre zgrešil le tri mete.

"Kemija znotraj ekipe se izboljšuje iz tekme v tekmo. In prav to bomo potrebovali v finalu," pravi Durant in dodaja: "Uživamo v igri. To je bistvo našega uspeha."

Golden State je pogrešal centra Zazo Pachulio, ki je zaradi poškodbe pete preskočil še drugo tekmo zapored.

Slovo Ginobilija?

Pri gostiteljih je največji aplavz doživel Manu Ginobili. Argentinski veteran je morda odigral zadnjo tekmo v karieri. Pri 39 letih se še enakovredno kosa z zvezdniki lige NBA, a je v konferenčnem finalu lige NBA za boljši izkupiček Ostrog pogrešal več zdravih soigralcev. San Antonio je še pred konferenčnim finalom ostal brez Tonyja Parkerja, nato pa je v prvi tekmi z Golden Statom, ko je navdušil v prvem polčasu in si priigral visoko vodstvo, ostal še brez prvega asa Kawhija Leonarda.

Aplavz, namenjen 39-letnemu Ginobiliju: 

Ginobili, ki bo v kratkem dopolnil 40 let, je po tekmi priznal, da si bo vzel čas za razmislek o prihodnosti. "Čutim, da lahko še igram, vendar vprašanje je, ali si želim ponovno čez celoten proces. Nocoj sem imel občutek, da me ljudje želijo upokojiti ... Vzel si bom par tednov časa, se pogovoril z ženo, nato pa vam bom sporočil svojo odločitev," je dejal Argentinec.

Popovich: Golden State si zasluži naslov

Gregg Popovich je čestital stanovskemu kolegu, finalistu Miku Brownu. | Foto: Reuters Gregg Popovich je čestital stanovskemu kolegu, finalistu Miku Brownu. Foto: Reuters Trener San Antonia Gregg Popovich je že po poškodbi Leonarda na prvi tekmi konferenčnega finala na zahodu uvidel, da njegovo moštvo ne bo kos zasedbi iz Kalifornije. "Fantastični so. Kapo dol. Igrajo lepo košarko in zaslužijo si naslov," je dejal Popovich, ki se zaveda, da se je s porazom verjetno končalo določeno odbobje v San Antoniu.

Golden State se bo v velikem finalu pomeril z boljšim iz drugega konferenčnega finala med branilcem naslova Clevelandom in Bostonom. Boljše kaže LeBronu Jamesu in druščini, ki vodijo z 2:1. Če bodo upravičili vlogo favorita, bodo ljubitelji košarke spremljali še tretji zaporedni finale med Clevelandom in Golden Statom.

Liga NBA, 22. maj (konferenčni finale)

San Antonio Spurs : Golden State Warriors 115:129 /0:4/
Anderson 20, 6 sk., Ginobili 15, 7 podaj, Mills in P. Gasol (9 sk.) 14, Simmons 13; Curry 36 (met iz igre 14/24, met za tri 5/13), 6 podaj, 5 sk., 6 izg. žog, Durant 29 (met iz igre 10/13), 12 sk., 5 izg. žog, Green 16, 8 sk., 8 podaj, Clark 12, Thompson (met iz igre 3/13) 10

// razmerje v zmagah, igralo se je na štiri zmage
Ne spreglejte