Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2018,
21.50

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

evropsko prvenstvo Bojan Tokić Darko Jorgić Darko Jorgić

Četrtek, 20. 9. 2018, 21.50

5 let, 7 mesecev

EP, Alicante

Tokić in Jorgič uspešno čez prvo oviro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Bojan Tokić | Najstarejši član slovenske izbrane vrste Tokić (56. na svetovni lestvici) je bil proti 15 let mlajšemu Robinotu, stotemu z lestvice, ki je v kvalifikacijski skupini zaustavil Jana Žibrata, dovolj zbran, da je na koncu prišel do pričakovane zmage. | Foto STA

Najstarejši član slovenske izbrane vrste Tokić (56. na svetovni lestvici) je bil proti 15 let mlajšemu Robinotu, stotemu z lestvice, ki je v kvalifikacijski skupini zaustavil Jana Žibrata, dovolj zbran, da je na koncu prišel do pričakovane zmage.

Foto: STA

V drugem krogu med posamezniki bosta na evropskem namiznoteniškem prvenstvu v Alicanateju nastopila le Bojan Tokić in Darko Jorgič, ki sta bila uspešna v prvem krogu. Manj uspeha sta imela med dvojicami, kjer sta se že poslovila od EP.

Katarina Stražar
Sportal Na EP od Slovencev vztraja le še trio

V petek bo Tokić v drugem krogu igral proti Nemcu Patricku Franziski, potem ko je danes v prvem krogu premagal Francoza Alexandra Robinota s 4:1 (9, 8, 8, -5, 3). Po njegovi poti je šel tudi Darko Jorgič, ki je bil v prvem krogu s 4:0 (8, 7, 8, 3) boljši od Rusa Vildana Gadijeva.

Najstarejši član slovenske izbrane vrste Tokić (56. na svetovni lestvici) je bil proti 15 let mlajšemu Robinotu, stotemu z lestvice, ki je v kvalifikacijski skupini zaustavil Jana Žibrata, dovolj zbran, da je na koncu prišel do pričakovane zmage. V prvih treh nizih je bil večinoma v prednosti Tokić, ki je v četrtem popustil, toda v petem dvomov o tem, kdo je boljši, ni bilo več. Novogoričana za uvrstitev v osmino finala čaka dvoboj s 16. igralcem sveta, Nemcem Patrickom Franzisko, ki je v prvem krogu s 4:2 ugnal Srba Zsolta Peta.

Aktualni slovenski prvak Darko Jorgič (58.) proti 25-letnemu Rusu Gadijevu (395. na lestvici) niti enkrat ni bil v težavnem položaju. V vseh štirih nizih je obvladoval igro, v četrtem nizu pa je nasprotniku, podobno kot pred njim Tokić, prepustil le tri točke. Jorgičev nasprotnik v drugem krogu bo Šved Kristian Karlsson (25.), ki je bil s 4:0 boljši od Avstrijca Andreasa Levenka.

V dvojicah sta izpadla

Jorgić Tokić | Foto: Simon Kavčič Foto: Simon Kavčič V slovenskem taboru so si veliko obetali od nastopa dvojice Tokić/Jorgič, vendar se njun nastop ni izšel po pričakovanjih. Zanju sta bila usodna Britanec Samuel Walker in Danec Tobias Rasmussen, ki sta povedla z 2:0 v nizih, vodila sta tudi s 3:1, v šestem nizu pa sta bila bolj zbrana v končnici, tako kot tudi v drugem in četrtem nizu in na koncu slavila s 4:2 (7, 10, -12, 9, -7, 9).

Več si je od nastopa v ženskih dvojicah obetala tudi Alex Galič, ki je predlani v Budimpešti s Švicarko Rachel Moret igrala v četrtfinalu. Tokrat je bilo njune poti konec že v prvem krogu, saj sta ju v pravem maratonskem dvoboju premagali Slovakinji Tatjana Kukulkova in Eva Odorova s 4:3 (-10, 9, 6, -9, 6, -8, 7). Za Galičevo je bil prvi krog usoden tudi v posamični konkurenci, kjer ji je nasprotni stala Kitajka Jieni Shao, ki igra za Portugalsko. Trenutno 144. igralka sveta, ki je bila najvišje na svetovni lestvici novembra 2015, ko je bila 47., je slovensko državno prvakinjo premagala s 4:1 (10, 9, -7, 9, 7), Shaova je v predtekmovanju v skupini premagala tudi Aleksandro Vovk.

Ne spreglejte